11. kolo
10.11.2018 15:30 CET
4 : 1
(0:0)

Reportáž

Fortuna Düsseldorf - Hertha BSC 4:1

Hertha BSC po dobrém vstupu do sezóny zaznamenala výsledkový propad. Na hřišti předposledního Düsseldorfu měla ideální možnost tento trend zvrátit, místo povinných tří bodů se však do Berlína překvapivě vrací s prázdnou.

Nejlepším střelcem Herthy i nadále zůstává Slovák Duda, který si mohl statistiky ještě vylepšit už v 16. minutě, po skvělém centru však mířil jen do připraveného gólmana Rensinga. Na druhé straně se zase vytáhl Jarstein, který zlikvidoval šanci Lukebakia.

Předzvěst toho, že Hertha na utkání v Düsseldorfu nebude vzpomínat v dobrém, přišla ve 26. minutě. Při souboji s protihráčem se totiž zranil obránce Stark a musel hřiště okamžitě opustit.

Berlíňané se v zápase, ve kterém měli dominovat, trápili. Šance nepřicházely, naopak zasahovat musel několikrát jejich gólman Jarstein.

Zmar hostů ještě navýšil obránce Mittelstadt, který se ještě v prvním poločase po druhé žluté kartě musel klidit se hřiště.

Domácí toho využili. V 50. minutě záložník Usami zužitkoval prostor, který dostal ve vápně a nechytatelně poslal míč do šibenice.

Další změnu skóre přinesla 63. minuta. Zimmermann našel před bránou stojícího Henningse, kterému stačilo nastavit nohu a poslat míč do prázdné brány. O 2 minuty později mohl navíc udeřit znovu, ale minul. Podruhé se mohl trefit také Usami, jehož pokus z dálky zlikvidoval Jarstein.

Radoval se až Benito Raman, který v 84. minutě nejprve poslal na párky bránícího Torunarighu, načež překonal i norského gólmana Herthy a zvýšil na 3:0. O chvíli později si čestný úspěch připsali i hosté. Vladimír Darida vyslal přesným pasem do protiútoku střídajícího Selkeho, který obešel obránce a sám neomylně zakončil. Jenže i na to měli domácí odpověď... Byl to znovu Raman, kdo zůstal ve vápně osamocen a dostal přesný centr. Místo okamžité střely však situaci ještě vyšperkoval dalším ponížením Torunarighy a dokonal vítěznou senzaci. Jeho tým zničil oslabenou Herthu 4:1.

Autor: Vojtěch Gargulák

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Věc nevídaná. Fortuna má vypsané jen jedno kolo .

Reagovat
smazaný uživatel

A to znamená?

Reagovat
smazaný uživatel

Obdivuju tvoji slovní zásobu. Stejný příspěvek jako u zápasu Zlín -Karvinná.

Reagovat
smazaný uživatel

A já zase tu tvojí fantazii.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele