10. kolo
04.11.2018 15:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Fortuna Düsseldorf 3:0

Borussia Mönchengladbach si nedělala žádné problémy a její sílu okusila poslední Fortuna Düsseldorf. Svěřenci Dietera Heckinga tak poskočili na druhou příčku za vedoucí Borussii Dortmund, přičemž před třetím Bayernem jsou pouze zásluhou lepšího skóre.

Začátek byl ze strany obou celků spíše pasivní a vlastně až do dvaatřicáté minuty, kdy Thorgan Hazard ztroskotal na Michaelu Rensingovi, se nestalo vůbec nic zaznamenáníhodného. Na druhé straně sice Dodi Lukebakio hodně zlobil Oscara Wendta, avšak vyložená příležitost z toho nebyla. Těsně před pauzou mohl skórovat Pléa, kdyby ovšem potrestal chybu Kaana Ayhana.

Oba hráči se postarali také o první významný moment druhého poločasu. Ten ve službách Gladbachu střílel, zatímco jeho protihráč ve vápně zasáhnul letící míč rukou. Rozhodčí Felix Brych usoudil, že je to na penaltu. Thorgan Hazard měl při jejím zahrávání obrovskou porci štěstí, jelikož Rensing si na ni sáhl - 1:0. I před druhým zásahem Ayhan zaváhal, takže se na bránu hnala nezastavitelná útočná lavina.

V závěru akce Neuhaus doleva na zcela neobsazeného Jonase Hofmanna, jenž si stihnul zpracovat a následně zakončit pod padajícím gólmanem - 2:0. Ve dvaaosmdesáté minutě ještě převzal přihrávku od Pléy kolega Hazard, před nímž se obránci nepochopitelně rozestoupili, čímž mu dali volný prostor. Na hranici šestnáctky pak vystřelil...

A to byste nevěřili, kdo jeho pokusu pomohl nechtěnou tečí do sítě - 3:0. Jestli hádáte, že to byl Kaan Ayhan, tak hádáte správně. Zanedlouho čtyřiadvacetiletému obránci tento střet vůbec nevyšel. Snad bude mít větší štěstí za týden, kdy se jeho celek potká s berlínskou Herthou. Gladbach čeká cesta na Weserstadion v Brémách.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Z následujících 4 zápasu doma by bylo ideál 12 bodíku. Venku to bude horší.

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě 9.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele