1. kolo
25.08.2018 18:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen 2:0

Mönchengladbach vyhrál nad Leverkusenem. Nejdřív domácí nedali penaltu, poté rozhodli v druhém poločase během tří minut.

Důležitou výhru z vyrovnaného souboje si připisuje Borussia Mönchengladbach. Zápas byl vyrovnaný, mírně navrch v něm přesto měl Mönchengladbach. Leverkusen hrál laxně a vypracované šance neproměňoval.

První šanci si vypracovali hosté, a sice ve 32. minutě. Henrichs nahrával po zemi před bránu domácích, kde si míč našel Kevin Volland, který se však nedokázal trefit do odkrytého prostoru a stoprocentní šanci neproměnil. Ve 36. minutě zahrál Henrichs ve vlastním pokutovém území rukou a Mönchengladbach kopal penaltu.

Tu neproměnil pětadvacetiletý Belgičan Thorgan Hazard a pokračovalo se tedy za bezbrankového stavu, který vydržel až do konce poločasu. V 53. minutě se hráči Leverkusenu opět provinili ve vlastním pokutovém území a Borussia zahrávala další penaltu. Tentokrát si k penaltovému puntíku stoupl sám faulovaný Hofmann a z jedenácti metrů se nemýlil.

O tři minuty později navíc navýšil na 2:0 pro domácí po narážečce s Raffaelem Fabian Johnson a hosté už věděli, že dnes to budou mít se ziskem bodů složité. V 69. minutě nahrával domácí Hoffman dobře Raffaelovi, jeho následnou střelu z ostrého úhlu však brankář hostů Ramazan Özcan vyrazil.

Zápas už skončil rozdílem dvou gólů a Mönchengladbach si hned na úvod bundesligového ročníku připisuje cenné tři body. Leverkusen naopak odjíždí domů s nepořízenou a o nápravu se pokusí příští sobotu proti Wolfsburgu. Mönchengladbach se ve stejný den představí v Augsburgu.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele