1. kolo
24.08.2018 20:30 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - TSG Hoffenheim 3:1

Bundesliga začala a začala výhrou Bayernu. Tak nějak už klasický začátek nové ligové sezony v Německu. Tentokrát však dostali mnichovští losem poměrně těžkého soupeře a nejednalo se tedy o žádnou jednoznačnou záležitosti jako v případě předchozích duelů s Werderem Brémy či HSV. Hoffenheim Kovačovy svěřence potrápil.

Právě souboj dvou mladých trenérských talentů, Nika Kovače coby novice na lavičce Mnichovanů a Juliana Nagelsmanna, který naopak v Hoffe stráví poslední sezonu než odejde do Lipska, byl jedním z leitmotivů pátečního zápasu na úvod nového ročníku. Důvod k radosti měl dříve první jmenovaný - ve dvacáté třetí minutě zahrál Joshua Kimmich parádně rohový kop a následně se prosadil obvyklý podezřelý Thomas Müller. Bayern po gólu jednoho z nejzkušenějších borců v týmu vedl 1:0.

Vedení si Kovačovo mužstvo odneslo i do kabin, ale ve druhém dějství pak inkasovalo. V padesáté sedmé minutě srovnal na 1:1 Adam Szalai a zápas byl znovu dramatický. Krátce předtím přitom Bayern, konkrétně šutér Robert Lewandowski, gól vstřelil, kvůli ofsajdu, v němž polský forvard byl v době času nahrávky Kimmicha, ale správně nebyl uznán.

V sedmdesáté minutě šel Franck Ribéry hodně ochotně k zemi po střetu ve vápně s Nordtveitem a rozhodčí k nelibosti fanoušků hostí odpískal pokutový kop pro Bayern. K jeho exekuci se postavil Lewandowski a tentokrát už jeho branka platila - z penaltové značky Baumanna na druhý pokus, neboť se kop opakoval kvůli předčasnému vyběhnutí Robbena, překonal.

Pak Bayernu neuznali další branku, tentokrát byl nešťastným mužem Müller. Bayern se přesto gólu dočkal, v nastaveném čase výhru 3:1 pečetil Arjen Robben a Bayern slaví tři body na úvod sezony.

Autor: Jan Pikous

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2-0

Reagovat
Rich

5-1

sestava: Neuer, Rafinha, Hummels, Sule, Kimmich, Goretzka, Thiago, Muller, Coman, Ribery, Lewa.

Osobně doufám, že Coman bude dostávat více šancí, stejně tak i Goretzka.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

BAYERN 5 : 0

Reagovat
smazaný uživatel

Live Digi sport !!!

Reagovat
Theft90

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3-1

Reagovat
Heresy

2:1

Reagovat
Ferragamo7

Pozor na tú prehnanú eufóriu a tipy kolegovia,aj v pokali ste tipovali, že porazia štvrtoligistu 7:0,6:0 a pod.Nakoniec vyhrali šťastným gólom v 88min. z metrového ofsajdu.Hoffenheim je mužštvo,ktoré vie Bayern potrápiť,už sa to ukázalo viackrát.Pre mňa,ako fanúšika Byernu(už 33 rokov) je podstatná len jedna vec-aby konečne prestali s tým ťažkopádnym, nezáživným vozením lopty a namiesto 1550 zbytočných prihrávok domov a do šírky,hrali rýchlo a priamočiaro dopredu.Pokiaľ sa toto Kovačovi podarí,tak pre mňa to bude oveľa viac,ako nejaké gólové prídely a debakle slabším mužstvám bundesligy.Tak držím palce,aby sme vykročili správnou nohou.Mia san mia.

Reagovat
Rich

To víš, to by se nesměli držet staříky jako Robben a Ribery, kdyby místo nich dostával šanci Coman a Gnabry byl zdraví, tak hra po křídlech by byla rychlejší.

Reagovat
smazaný uživatel

Prosím ťa o akom offside taras si nájdi ten gól a pozri kde stál respektíve sedel/ležal posledný hrac

Reagovat
smazaný uživatel

Jakej offside proboha?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele