21. kolo
03.02.2018 15:30 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

Schalke 04 - Werder Brémy 1:2

Velice dobrou sezonu prožívá tým Schalke. Byť bylo angažování kouče Domenica Tedesca, jenž dosud trénoval pouze druholigové Aue, k ambicióznímu klubu z Gelsenkirchenu velkým překvapením, Königsblauen zatím sázka na neokoukaného trenéra vychází. I proto byli Fährmann a spol. na domácím hřišti proti Werderu, jenž naopak bojuje o záchranu, jasným favoritem. Došlo ovšem k překvapení a brémští si i přes fatální hrubku brankáře Jiřího Pavlenky odvezli z Veltins Areny všechny tři body.

Skóre přitom otevřel v pětadvacáté minutě Jevhen Konopljanka. Ukrajinský křídelník využil obřího zaváhání českého gólmana a rozradostnil domácí publikum - Schalke vedlo 1:0. Druhou trefu S04 mohl přidat ve druhém poločase Franco diSanto, střela útočníka Königsblauen z padesáté sedmé minuty se ovšem neujala. V sedmdesáté deváté minutě však dostali hosté velkou šanci se zápasem něco udělat. Po druhé žluté kartě byl hřiště nucen opustit Nastašič a Schalke dohrávalo zápas v deseti.

Už o minutu později početní výhody svého týmu využil Max Kruse a po trefě kontroverzního německého forvarda bylo skóre zápasu 1:1. Už to vypadalo, že si nakonec obě mužstva body spravedlivě rozdělí, to by ale nesměl být na hřišti Zlatko Junuzovič.

Ten nebyl součástí základní sestavy a na plac ho trenér hostí poslal až v sedmdesáté první minutě, což se právě v posledních minutách hry ukázalo jako výborný tah, jenž nakonec rozhodl zápas. V nastaveném čase se totiž střídající hráč dostal ve vápně k míči a dostal míč za nebohého Fährmanna.

Autor: Jan Pikous

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele