24. kolo
25.02.2018 18:00 CET
1 : 2
(1:0)

Reportáž

RB Lipsko - 1. FC Köln 1:2

Köln překvapivě vyhrál v Lipsku a statečně bojuje o udržení v nejvyšší německé soutěži. Na jistotu setrvání mezi německou elitou nyní Köln ztrácí osm bodů.

Lipsko se po prohře propadlo bundesligovou tabulkou směrem dolů. Po čtyřiadvaceti odehraných zápasech se saský tým nachází na šestém místě s osmatřiceti body, přičemž stejně bodů má také Leverkusen, který je v tabulce lépe postavený kvůli skóre. O bod před touto dvojicí se pak nachází Frankfurt, který je jedním z překvapení letošního bundesligového ročníku.

Köln, který byl již v prosinci odsuzován k jistému sestupu, si naopak svými jarními výkony nahlas říká o udržení mezi německou elitou. Bodově už Köln dokázal dorovnat předposlední Hamburk, na šestnáctou příčku však stále ztrácí sedm bodů, které se pokusní v posledních deseti kolech sezóny dorovnat.

Favorit v podobě Lipska se do první velké šance utkání dostal již v 5. minutě. Po odraženém míči od tyči se dorážkou do prázdné brány prosadil mladý Francouz, Jean-Kevin Augustin, který vstřelil svůj pátý gól v letošní bundesligové sezóně. Ve 29. minutě mohli domácí připsat druhý gól, Lookmana však skvělým zákrokem vychytal brankář Kölnu Timo Horn.

Ve 31. minutě dostal dobrou přihrávku z levé strany Marcel Sabitzer, který však v klíčovou chvíli míč nasměroval těsně vedle. Ve 40. minutě se v další ze série domácích šancí k odraženému míči dostal Forsberg, který však střílel rovněž vedle. V úplném závěru první půle dostal míč za brankovou čáru Sörensen z Kölnu, gól však rozhodčí neuznali kvůli ofsajdu.

Na další velkou šanci jsme čekali až do 70. minuty, kdy se k odraženému míči dostal hostující Vincent Koziello, který si pohotově připravil balón ke střele, z níž srovnal stav tohoto utkání. O přibližně sedm minut později Köln vstřelil vítězný gól. Risse se dobře zbavil obránců na pravé straně a následně centroval před bránu na Bittencourta, který míč pohotově umístil k levé tyči. Zápas skončil překvapivou výhrou hostů, kteří dokázali, že o udržení v bundeslize ještě jednoznačně zabojují.

Autor: Lukáš Hrneček / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
oli9

vždyt Lipsko postoupilo

Reagovat
smazaný uživatel

pan hrnecek ani si sa nepodakoval za opravu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele