29. kolo
16.04.2017 15:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Werder Brémy - Hamburger SV 2:1

Werder připsal proti Hamburku šestou výhru z posledních osmi zápasů, díky čemuž je z boje o udržení rázem šance zahrát si v evropských pohárech. Kdežto v přístavním městě mohou být o něco nervóznější. Mít pět kol před koncem náskok pouhý bod na barážovou příčku, to by se (zase) nemuselo vyplatit.

Pro HSV přitom začal tento duel famózně. V 6. minutě vysunul Diekmeier na křídle Hunta, který zacentroval do vápna na Michaela Gregoritsche, který se prosadil hlavou. V podstatě učebnicová akce tedy přinesla hostujícímu celku vedení 2:1. Šťastný střelec tak stylově oslavil své padesáté bundesligové utkání.

Brémským trvalo něco málo přes deset minut, než se vzpamatovali z inkasované branky. Florian Grillitsch nejprve mířil mimo. Pak z přímého kopu orazítkoval Junuzović levou tyčku. A aby toho nebylo málo, Bartels trefil pouze připraveného Christiana Matheniu. Werder se však ještě v prvním poločase dočkal zaslouženého vyrovnání.

Santiago García poslal z levé strany dlouhý centr do vápna, kde Bartels přiťuknul lépe postavenému Krusemu, jehož hlavička byla stejně přesná, jako předtím na druhé straně ta Gregoritschova - 1:1. Mathenia možná mohl řešit tuto situaci jinak ... a lépe. V každém případě do druhého poločasu se šlo za nerozhodného stavu.

Brankář HSV na začátku druhé pětačtyřicetiminutovky musel činit proti Grillitschovi. Na opačném konci hřiště zase Wiedwald zasahoval proti Ostrzolkovi. Rozhodující moment se odehrál v 75. minutě. Už u něho chyběl do té doby skvěle hrající García, jehož fauloval Diekmeier, za což byl oceněn žlutou kartou.

Svěřenci Alexandra Nouriho rozehráli z vlastní poloviny rychlou akci, kterou zakončil skvělou uličkou do vápna Max Kruse. Florian Kainz pak volil razantní přízemní střelu k bližší (ze svého pohledu levé) tyči, což se ukázalo býti nejoptimálnějším řešením - 2:1. Werder příště zajíždí do Ingolstadtu, zatímco HSV má před sebou hodně důležité klání s Darmstadtem.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Čutálisti z Brém se asi rozhodli , že budou dráždit sázkaře.Požádal bych je aby toho nechali a vyhráli Dík

Reagovat
smazaný uživatel

Tak se mě to líbí.

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

K dispozícii máme už Bargfredeho, Saného a Gnabryho, už remíza by ma prekvapila, prehru nepripúšťam na domácom...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele