6. kolo
02.10.2016 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - 1. FSV Mainz 05 0:0

Ambiciózní Wolfsburg, který před dvěma lety dokázal skončit sezonu v Bundeslize na druhém místě hned za mistrovským Bayernem, na své výkony v loňském ročníku nejvyšší německé soutěže rozhodně nenavázal a výsledkem tak bylo při květnovém zúčtování až osmé místo a umístění mimo evropské poháry. O moc lépe zatím Vlci nevstoupili ani do sezony nové, kdy dokázali z prvních pěti utkání aktuálního ročníku získat stejný počet bodů.

Dnes na svém trávníku přivítali zatím sedmibodovou Mohuč, která na rozdíl od svěřencům Dietera Heckinga má program vyplněný i čtverečními utkáními Evropské ligy. V té nejprve jen remizovala se Saint-Étienne, aby nyní v týdnu otočila nepříznivě se vyvíjející zápas s Qabalou.

Do zápasu však i přes horší výchozí pozici v tabulce vstoupili domácí Vlci, když po rohovém kopu Draxlera zakončoval Bruma, avšak stoper Wolfsburgu míč mezi tři tyče dopravit nedokázal. V sedmatřicáté minutě pak střelou z voleje zkoušel překvapit brankáře Jonase Lössla Jakub Blaszczykowski, avšak pokus letní posily domácích a dlouholetého hráče Dortmundu gólman Mohuče bez problémů vyrazil na roh.

První poločas tedy góly nepřinesl, avšak hned na začátku toho druhého mohl čekání na svou první bundesligovou trefu v dresu Wolfsburgu ukončit Mario Gomez. Německý reprezentační kanonýr se dokázal dostat v šestnáctce k pasu Christiana Träsche, avšak jeho střela Lösslovu branku těsně minula a stav zůstal i nadále bezbrankový.

Zřejmě největší šanci domácích měl na kopačce v devětašedesáté minutě Julian Draxler, když dokázal obejít bezmocného Lössla a měl před sebou prázdnou branku, avšak případnému gólu dokázal na poslední chvíli zabránit Alexander Hack.

Wolfsburg tak ani přes jasnou dominanci nedokázal zápas brankou získat na svoji stranu a Die Nullfünfer si i díky čistému kontu Jonase Lössla odvážejí bod za remízu.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

2-4

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele