15. kolo
16.12.2016 20:30 CET
2 : 2
(2:1)

Reportáž

TSG Hoffenheim - Borussia Dortmund 2:2

Druhou remízu v řadě si připisuje Hoffenheim i Dortmund. Vzájemných duel těchto dvou celků z čela tabulky se odehrál již v pátek večer a nabídl opravdu hezkou podívanou, diváci se nemohli nudit. S konečnou remízou 2:2 mohou být určitě více spokojeni hosté, neboť hráli více jak poločas o deseti.

Dortmund začal Rhein-Neckar Areně nejhůře, jak mohl. Neuběhlo ani 180 vteřin hry, když Benjamin Hübner poslal dlouhý nákop za zaskočenou obranu hostů, zkušený brankář Weidenfeller vyběhl a zastavil se na půli cesty, což byla voda na mlýn pro Marka Utha, jenž dvojku Borussie snadno obešel a střelou do prázdné branky otevřel skóre dnešního zápasu.

Příznivci žlutočerných ale nemuseli na vyrovnání dlouho čekat. Již v 11. minutě dnes výborně hrající Ousmane Dembélé po svém průniku předložil míč Mariu Götzemu a ten utaženou placírou na zadní tyč nedal Baumannovi nárok zasáhnout. Od začátku se hrál opravdu výborný fotbal a ofenzivní představení nemělo konce.

Ve 20. minutě po předchozí střele Demirbaye zahrával rohový kop Sebastian Rudy, Hübner vyhrál hlavičkový souboj a jeho nepříliš razantní zakončení ještě před Weidenfellerem drobně tečoval Sandro Wagner, čímž gólmana Dortmundu zcela zmátl a Hoffenheim znovu vedl. Ještě hůř bylo s Tuchelovou partou krátce před přestávkou, když se Reus tak dlouho přetahoval s Amirim, až mu hlavní rozhodčí Brand odpískal faul a ukázal druhou žlutou a následně červenou kartu.

Borussia tak měla do druhého dějství složitý úkol. Na půdě letos výborného Hoffenheimu minimálně vyrovnat a navíc znovu neinkasovat - to vše v oslabení o jednoho hráče v poli. Klíčový moment pak přišel v 48. minutě. Po centru Kadeřábka orazítkoval pouze tyč Wagner, načež přišel brejk, Dembélé skvělou kolmicí vysunul Aubameyanga a gabonský forward s přehledem pokořil Baumanna - 2:2.

Roli vyloučeného Reuse dnes bravurně převzal talentovaný Dembélé, jehož další individuální akci pár momentů po vyrovnávací trefě zakončoval znovu Pierre-Emerick Aubameyang, ovšem tentokráte pouze do připraveného Olivera Baumanna. Pár chvil nato si zase málem Dembélého centr srazil do vlastní sítě Benjamin Hübner. Pak se však letní posila z Rennes zranila, hřiště opustila na nosítkách a na trávník místo něj vyběhl Emre Mor. Od té doby ofenzivní síla Dortmundu upadla a několik šancí na vstřelení vítězné branky měla Nagelsmannova ekipa, své šance ale neproměnili. Tu největší zazdil v 90. minutě po Kadeřábkově příhře na malém vápně osamocený Kramarić, když zamířl přímo do Weidenfellera. Oba týmy se tak musely smířit s remízou.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reusa by sa mali zbaviť - vždy tretinu sezóny premarodí,tretinu sa vracia do formy...A pritom má najväčší plat. Svojho času sa hovorilo o jeho príchode do Barci- modlil som sa,aby to nebola pravda.

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli "dostávat se do formy" znamená dát v 6 zápasech 4 góly a připsat si 4 asistence, tak to se těším, až se do formy dostane

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ThePigFeathers

co to je za sračku?

Reagovat
smazaný uživatel

Hoffenheim zustane neporazen 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
naheCZ

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele