4. kolo
20.09.2016 20:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

SC Freiburg - Hamburger SV 1:0

Zatímco bundesligový nováček z Freiburgu se prezentuje na začátku sezony sympatickými výkony, když do samého závěru utkání sahal po bodu na Hertě a následně si doma poradil 3:1 s Borussií Mönchengladbach, pro příznivce Hamburku musí být dosavadní průběhu nového ročníku nejvyšší německé soutěže zklamáním. Svěřenci Bruna Labbadii získali ve třech zápasech jediný bod a víkendové domácí představení s Lipskem pro ně skončilo vyslovenou ostudou. Ambiciózní nováček přístavní celek rozstřílel 4:0 a HSV tak jeli do Freiburgu napravovat pošramocenou reputaci.

K tomu jim mohla pomoct úvodní branka zápasu, kterou málem vstřelil Bobby Wood. V na šance jinak chudém prvním poločase se útočník Hamburku dostal do brejkové příležitosti, avšak jeho střela jen orazítkovala levou tyč Schwolowovy branky.

Skvělý cit pro volbu střídání v utkání ukázal Christian Streich. Dlouholetý trenér domácích se v osmašedesáté minutě rozhodl stáhnout ze hřiště Floriana Niederlechnera a nahradil ho Nilse Petersenem. Zkušený útočník a účastník nedávno proběhlého olympijského turnaje v Brazílii, kde nasázel sedm gólů, se kouči za důvěru odvděčil hned po dvou minutách pobytu na hřišti. Střelou z větší dálky nejprve Adlera v brance Hamburku zkoušel Grif, s čímž si ještě německý gólman poradil, avšak míč mu vyklouzl přímo před připraveného Petersena a vedení domácích bylo na světě.

Po zbytek zápasu fotbalisté Freiburgu v klidu kontrolovali hru a nedovolili Hamburku dostat se do výraznější šance. Hoši od Černého lesa tak slaví druhé vítězství v sezoně, zato Hamburk zůstává s jediným bodem u dna bundesligové tabulky.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele