24. kolo
11.03.2017 15:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

RB Lipsko - VfL Wolfsburg 0:1

Do konce letošního ročníku Bundesligy zbývá odehrát rovných deset kol. Ale jelikož Lipsko nestačilo na Wolfsburg, má Bayern na čele desetibodový náskok. Další obhajoba titulu tedy zdá se býti naprosto jasnou záležitostí.

Ve 2. minutě rozehráli hosté po autovém vhazování velice pěknou akci, kterou střelou z hranice šestnáctky zakončoval Yannick Gerhardt. Úplně mu ale nesedla, takže na Pétera Gulácsiho nevyzrál. To se totiž povedlo až Mariovi Gómezovi o sedm minut později. Situaci dva na jednoho řešil Daniel Didavi přihrávkou do vápna na účastníka EURA 2012, který si míč šikovně posunu a zblízka skóroval - 0:1.

V závěru úvodní čtvrthodinky to zkoušel Diego Demme, leč neúspěšně. Na dalších patnáct minut byl od velkých příležitosti klid. Poté se o slovo po další atraktivní akci na jeden dotek přihlásil Yunus Malli a pořádně protáhnul domácího gólmana. V devětatřicáté minutě poslal dobrý balon na Forsberga spoluhráč Timo Werner, nicméně švédskému záložníkovi chyběl krůček.

Po změně stran pálil jako první Werner, ale nad bránu. V 54. minutě se odehrála naprosto zběsilá situace. Didavi nejprve na hranici šestnáctky trefil skákavý balon, který přeloboval Gulácsiho, ale odrazil se zpět od tyče k Didavimu, který doběhnul na malé vápno a vypadalo to, že Wolfsburg půjde do dvoubrankového trháku. Nicméně šestadvacetiletý Maďar dorážku fantasticky lapil a poradil si i s druhou dorážkou, kterou měl na svědomí Gómez.

Ve zbytku zápasu se ke střelám dostal akorát Sabitzer, nicméně ani jedna Koena Casteelse výrazněji neohrozil. Die Roten Bullen si tedy připisují druhou domácí porážku, jíž budou chtít odčinit za týden v Brémách. Vlci pod novým koučem znovu bodovali, ale rozhodně ještě nemají vyhráno. Už příští duel s Darmstadtem bude hodně důležitý.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

Wolfsburg se konečně vzpamatuje a zabere, ale na Lipsko to stačit nebude.... 3:2

Reagovat
vanGomm

Stačilo

Reagovat
smazaný uživatel

Nakonec Jo

Reagovat
smazaný uživatel

Lipsko si stejně druhé místo uhájí i přesto, že ho ty západní hyeny chtějí zničit.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele