18. kolo
28.01.2017 15:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

RB Lipsko - TSG Hoffenheim 2:1

Souboj dvou úspěšných celků nabídla v sobotu Red Bull Arena v Lipsku. Domácí, jenž po podzimu drží druhou příčku za vedoucím Bayernem tu přívítali dosud v Bundeslize neporažený Hoffenheim. Avšak už ve čtvrté minutě mohli jít domácí Býci do vedení, když Timo Werner přihrávkou našel Keitu - středopolař RB však branku Hoffenheimu těsně minul.

Dle hesla nedáš - dostaneš tak dali úvodní gól zápasu o čtrnáct minut později hráči hostujícího celku. TSG se povedl parádní brejk, na jehož konci byla spolupráce mezi triem Demirbay-Amiri-Kramarič. Poslední jmenovaný pak před brankou znovu vrátil míč Amirimu a ten tak otevřel skóre zápasu.

Obrovskou šanci na vyrovnání měl ve dvacáté páté minutě útočník Lipska Yusuf Poulsen. Ten však po výborném centru do vápna míč poslal pouze nad břevno. Na srovnání skóre si tak hráči RB museli počkat až do minuty třicáté osmé. Tehdy se po krásné kombinaci středem hřiště dostal na hranici šestnáctky k míči Werner a tváří v tvář Baumannovi v brance Hoffenheimu byl úspěšný.

V šedesáté minutě šel Hoffenheim do deseti, když byl po přišlápnutí kotníku Ilsankerovi poslán ze hřiště enfant terrible německého fotbalu, kontroverzní útočník Sandro Wagner. Domácí přesilovky využili o sedmnáct minut později - Keita našel připraveného Sabitzera a kapitán domácích Býků dalekonosnou střelou rozhodli o vítězství Lipska nad Hoffenheimem v poměru 2:1. Mužstvo Juliana Nagelsmanna tak poprvé v sezoně zažilo hořkost porážky.

Autor: Jan Pikous / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

02

Reagovat
smazaný uživatel

El Plastico

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele