10. kolo
23.10.2015 20:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - Hamburger SV 0:1

Hoffenheim nezažívá optimální vstup do sezóny a nic se na tom nezmění ani po předehrávce desátého kola. V něm do Rhein-Necka Arény přijel Hamburger SV a zpět na sever si odváží cenné tři body, které v závěru zajistil Pierre-Michel Lasogga.

Diváci na stadionu i u televizních obrazovek si dnes sice na gól museli hodně dlouho počkat, během zápasu se však rozhodně nudit nemohli. K vidění bylo velmi zajímavé utkání s množstvím šancí a zajímavých střeleckých pokusů na obou stranách. Hrálo se také docela od podlahy, hlavní rozhodčí Daniel Siebert udělil osm žlutých a jednu červenou kartu.

Problémy domácí defenzivě dělal především v úvodním dějství aktivní Ivo Iličević, který se také postaral o první nebezpečnější střelu na bránu, Oliver Baumann ji ale s drobnými potížemi zkrotil ve svých rukavicích. Někdejší jednička Freiburgu se pak musela blýsknout mnohem obtížnějším zákrokem. Ve 23. minutě nejprve bravurně vyrazila křížný projektil Nicolaie Müllera přímo z voleje, aby následně efektním i efektivním skokem zlikvidovala i dorážku Lasoggy.

Baumann měl dnes více práce než jeho protějšek René Adler, ten si svůj zákrok večera připsal až čtyři minuty před koncem, když včasným vyběhnutím utnul brilantní sólo Jeremyho Toljana. V tu chvíli již hráli svěřenci Markuse Gisdola v deseti, po druhé žluté kartě byl totiž vyloučen Ermin Bičakčić. Červená karta ale jako by Hoffenheim nakopla, krátce před zmiňovanou příležitostí Toljana ještě mířil v nadějné pozici těsně vedle střídající Nadiem Amiri.

Ovšem místo toho, aby se domácí dostali do vedení, z protiútoku inkasovali. Die Roten rozjeli perfektní kombinaci, na jejímž konci vysunul Michael Gregoritsch střídajícího Svena Schipplocka, který před brankou našel zcela volného Lasoggu, jemuž nedělalo problém trefit z dvou metrů prázdnou bránu a rozhodl tak o vítězství hostů 0:1,

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele