18. kolo
23.01.2016 15:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Hannover 96 - SV Darmstadt 1:2

Nováček z Darmstadtu boj o udržení rozhodně nevzdává a ukazuje, že je schopen i nadále sbírat překvapivé body. V Hannoveru vyhrál 2:1 díky dvěma trefám Sandra Wagnera a pokazil tak premiéru novému domácímu kouči Thomasi Schaafovi..

Die Roten nepomohly k bodům ani příchody Huga Almeidy s Ádámem Szálaiem, přestože oba forvardi byli na hřišti zpočátku hodně vidět. Szálai se uvedl přízemní ránou, která jen těsně minula hostující branku. Po deseti minutách hry pak nová útočná spolupráce přinesla první ovoce - zkušený Maďar se probil do vápna a vyslal tvrdou střelu, která se odrazila od Almeidy za záda bezmocného brankáře Mathenii.

Sám Szálai mohl následně zvyšovat na 2:0, tentokrát však už byl Mathenia pozorný a skvělým zákrokem šanci zlikvidoval. Darmstadt se zpočátku prakticky výhradně bránil, postupem času se však začal dostávat do hry a tlačit na domácí defenzivu. Ta brzy začala kupit jednu chybu za druhou a vyrovnávací gól visel ve vzduchu. Nakonec padl po půlhodině hry - Marcel Heller se probil po levém křídle a vyslal do vápna centr, který Jan Rosenthal srazil do cesty pohodlně doklepávajícímu Wagnerovi.

Ještě do poločasu mohli hosté skóre otočit, když Peter Niemeyer chytrým lobem nachytal chybujícího gólmana Zielera na švestkách; míč se však odrazil od tyče. Po změně stran pokračoval nováček ve stejném tempu a brzy se dočkal zasloužené odměny: Rosenthal po Rauschově pasu hlavičkoval do brankové konstrukce, Wagner si opět počíhal na dorážku a upravil skóre na 2:1 pro svůj tým. Byla to jeho šestá trefa sezony, čímž překonal svoje dosavadní maximum z Werderu (2010/11).

Ironickou výhru, kterou podpořily skvělé výkony ex-hannoverských Rausche a Rosenthala, mohl druhý jmenovaný v závěru ještě zvýšit, Zieler si však s jeho šancí poradil. Darmstadtu to nicméně vadit nemuselo; ve druhém poločase nepustil domácího favorita vůbec ke slovu a pohodlně dokráčel ke třem bodům.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele