4. kolo
12.09.2015 15:30 CET
2 : 4
(1:2)

Reportáž

Hannover 96 - Borussia Dortmund 2:4

Borussia Dortmund si poradila i s Hannoverem a dosud neztratila ani bod. Svěřenci Thomase Tuchela znovu nastříleli čtyři góly a i když se pro ně utkání od začátku nevyvíjelo příznivě, nakonec i díky dvěma penaltovým trefám Aubameyanga zvítězili 2:4.

V HDI-Aréně se dnes fanoušci obou celků rozhodně nenudili. První velkou šanci nevyužil již po sedmi minutách Pierre-Emerick Aubameyang, když hlavičkoval vedle po centru Marcela Schmelzera. O pár chvil později se v dobré pozici ocitl také Kagawa, dlouho se však mazlil s míčem a nakonec v tísni branku netrefil. Minutu nato pak Japoncův projektil vyrazil pozorný Ron-Robert Zieler. Hannover přežil úvodní tlak hostů, aby pak zčista jasna udeřil. Rychlý brejk rozjel Hiroshi Kiyotake, jenž do sprintu vysunul Leona Andreasena a jeho pobídku před branku zakončil do odkryté klece osamocený Artur Sobiech.

Na vyrovnání si fanoušci BVB museli počkat do 35. minuty. Tehdy stoper Felipe v šestnáctce poslal k zemi Henrikha Mchitarjana a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Aubameyang. Dortmund dokázal do přestávky skóre dokonce i otočit. Matthias Ginter, který dnes nastoupil na pravém kraji obrany, při jednom ze svých ofenzivních výletů poslal zpětnou přihrávku na Mchitarjana a arménský záložník z deseti metrů nedal Zielerovi sebemenší nárok zasáhnout - 1:2.

Jenomže v úvodu druhého poločas dokázali Die Rothosen znovu vyrovnat. Pribův pas nepochopitelně neodvrátil Mats Hummels, míč propadl k Sobiechovu a ten tváří v tvář pokořil bezmocného Bürkiho. Letní posila z Freiburgu si dnes na balón mockrát nesáhla, přesto dvakrát inkasovala.

Dvanáctým hráčem Borussie byl dnes Brazilec Felipe, jenž už v prvním dějství zavinil pokutový kop a ve svém nepovedeném představení pokračoval i po změně stran. V 67. minutě si tento střední obránce srazil do vlastní sítě přihrávku Gintera a vrátil tak vedení žlutočerným. Pět minut před koncem pak Felipe při snaze odhlavičkovat míč zasáhl rukou a definitivní pojistku pro hosty přidal z nařízené penalty opět útočník Aubameyang.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

Jedeme 0:3

Reagovat
Giginek

Felipe super zápas Ten si asi dlouho nezahraje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele