15. kolo
06.12.2015 17:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - SV Darmstadt 0:1

Darmstadt vyplenil frankfurtskou Commerzbank-Arenu a svůj náskok na tým Armina Veha zvýšil na čtyři body. Po patnácti kolech tak ligový novic drží dvanáctou pozici s pětibodovým náskokem na tu barážovou.

Oba soupeři začali spíše opatrně, tudíž se na první velkou příležitost čekalo až do 26. minuty. Po centru Hasebeho skončila hlavička Aignera na horní síti. A když už se o dvě minuty později ten samý hráč trefil mezi tři tyče, nemohla být branka uznána pro ofsajd. A netrvalo dlouho a domácí toho mohli litovat dvojnásob.

Po půl hodině hry zahrával Tobias Kempe standardní situaci. A provedl to tak dokonale, že si balon našel na malém vápně Aytac Sulu a koníčkem poslal die Lillen do vedení - 0:1. O šest minut později se téměř historie opakovala. Jenom s tím rozdílem, že tentokrát za Lukasem Hradeckym zvonila branková konstrukce.

Frankfurtští se vzpamatovali až po změně stran. První šanci si připsal z přímého kopu Bastian Oczipka. Hned poté se ve vyložené příležitosti ocitnul Aigner, jenže Christian Mathenia zasáhl skvěle, stejně jako při tečované střele o čtyři minuty později. Z týmu Dirka Schustera byl při chuti především Tobias Kempe, jehož přímý kop z 60. minuty jen těsně přeletěl břevno.

Následně v zakončení selhali Sulu a Sandro Wagner. V závěru měl dobrou šanci vyrovnat Marco Russ a po něm ještě střídající Václav Kadlec. A protože už předtím netrefil ve sprintu přesně hostující Marcel Heller, radoval se Darmstadt ze čtvrté výhry v sezoně. Eintracht oproti tomu posedmé ztratil a příště v duelu s Dortmundem nebude moci nasadit vykartované Stenderu se Zambranem.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele