9. kolo
17.10.2015 18:30 CET
1 : 5
(1:1)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - Borussia Mönchengladbach 1:5

Kouzlo Andrého Schuberta nadále funguje. V letošní sezoně v podání Borussie Mönchengladbach existuje křiklavý zlom: pod Lucienem Favrem prohrála pětkrát v řadě, pod Schubertem ještě neztratila ani bod. Demolice Frankfurtu 5:1 (na jeho hřišti!) jen potvrzuje, že Hříbata jsou skutečně zpět ve hře..

Vlastně o tom od začátku nebylo pochyb. Gladbach nastoupil v suverénním tempu; reprezentační pauza mu na elánu pranic neubrala, ba naopak. Schubert je sice pouze dočasným koučem, v tuto chvíli si ale málokdo dovolí pochybovat o tom, že jeho angažmá bylo správným krokem. Frankfurt měl představovat nebezpečného, vyrovnaného soupeře, místo toho byl ale doslova smazán ze hřiště; postaral se o to zejména Raffael, brazilský forvard, jehož pohyb způsoboval odvážně vysunuté obraně soupeře opravdu štědrý prostor. Raffael dal dva góly, což se mu v tomto kalendářním roce povedlo už počtvrté, a stylově tak oslavil jubilejní 200. bundesligový start.

Dokonce i v defenzivě se Gladbach pod rukama nového startéga zlepšil - všechny čtyři branky, které Borussia od jeho nástupu inkasovala, padly z penalt. Dnes bylo evidentní, že rozjetý tým reprezentační pauza ani v nejmenším nezastavila. Od začátku byli hosté ve Frankfurtu lepším mužstvem, připsali si několik slibných pološancí a nakonec šli také zaslouženě do vedení. Ránu záložníka Larse Stindla vyrazil domácí gólman Hradecky, na Raffaelovu dorážku však už byl krátký.

V kontextu herního obrazu byla vyrovnávací trefa Eintrachtu opravdu hloupou chybou; domácí se na chvíli vrátili zpět do utkání, aniž by si vytvořili skutečnou šanci. Álvaro Domínguez nicméně hrubě neodhadl malou domů na gólmana Yanna Sommera, jemuž nezbývalo než srazit k zemi Luca Castaignose, který celé situace využil a mohl skórovat pohodlně do prázdné. Alexander Meier, nejlepší bundesligový střelec loňské sezony, nařízenou penaltu proměnil.

Zbytek utkání už se však odehrával zcela podle hostujících not. Mahmoud Dahoud krátce po změně stran vrátil Hříbatům vedení tečovanou ránou zpoza vápna, a od té doby nebylo pochyb o tom, kdo si nakonec odnese cenné tři body. Na 3:1 následně zvyšoval Raffael; aktivní Dahoud si připsal asistenci a hlasitě si tak řekl o místo v základu i pro další zápasy. Když pak André Hahn závěrečnými dvěma trefami rozhodl o celkovém skóre, propukly v hostujícím sektoru bujaré oslavy - toto byl od Borussie skutečně prvotřídní výkon.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas remiza! 1:1 nebo 2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Co to kur*a

Reagovat
Filiposi

Cos čekal? Remíza? Ani náhodou ;)

Reagovat
smazaný uživatel

No jasně, že si tenhle výsledek věděl předem.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele