4. kolo
11.09.2015 20:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Hamburger SV 0:3

Mizérie Mönchengladbachu pokračuje. V loňské sezóně vychvalovaný celek se při startu do nového ročníku trápí a nepomohla ani reprezentační přestávka. Borussia na vlastním stadionu podlehla Hamburku jednoznačně 0:3 a bez bodu se stále krčí na chvostu tabulky.

Die Rothosen začali v Borussia-Parku aktivně a do vedení mohli jít už po dvou minutách, když si po zajímavé akci po pravé straně a následném Holtbyho centru málem srazil míč do vlastní sítě stoper Martin Stranzl. Čtyřiadvacetiletý Lewis Holtby zanedlouho zkoušel zakončovat sám, branku však těsně minul.

Mrzet ho to ale příliš nemuselo. V 11. minutě totiž vyrobil neskutečnou minelu v rozehrávce Tony Jantschke, jenž nabídl samostatný nájezd Pierre-Michelu Lasoggovi a vytáhlý forward touto příležitostí nepohrdl - 1:0. Mönchengladbach dnes nehrál opravdu vůbec dobře, sice více držel míč na svých kopačkách, jenomže nebezpečný vůbec nebyl a Jaroslav Drobný, jenž mezi třemi tyčemi nahradil zraněného Reného Adlera, neměl prakticky žádnou práci.

Rozhodující moment přišel v závěru úvodního dějství. Když už se zdálo, že domácí se dostávají více do hry, udeřili hosté podruhé. Na centr Iličeviće od rohového praporku si naskočil důrazný Lasogga a připsal si tak svou dnešní druhou trefu.

Třetí hřebíček do rakve zatloukl pár minut po změně stran Nicolai Müller. Hrůzostrašné defenzivní práce Gladbachu využil právě bývalý křídelník Mohuče, když si naběhl na dalekonosný odkop Drobného, přehodil bezmocného Yanna Sommera a uzavřel na konečných 3:0.

Zbytek utkání už se spíše dohrával, Die Fohlen se nezmohli ani na korekci skóre. Za zmínku možná stojí alespoň střela střídajícího Ibrahimy Traorého z přímého kopu kousek nad. Svěřenci Luciana Favreho budou muset na tento výkon hodně rychle zapomenout, už v úterý je totiž čeká premiéra v Lize mistrů proti silné Seville.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele