20. kolo
08.02.2015 15:30 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Werder Brémy - Bayer Leverkusen 2:1

Brémská vítězná série pokračuje! Svěřence Viktora Skripnika nezastavil ani silný Leverkusen. Po výhře 2:1, kterou svými trefami zajistili Davie Selke a Zlatko Junuzović (za hosty snižoval Hakan Calhanoglu), se tak Werder vyšplhal už na osmé místo.

Selke by přitom vůbec nehrál, kdyby měl Skripnik k dispozici elitního forvarda Franka Di Santa; toho však na trávník nepustilo bolavé stehno, a jeho pozici na hrotu útoku tak zaujal teprve devatenáctiletý talent. Nabídnutou šanci využil dokonale. Už v 17. minutě mohl otevřít skóre, když se sám propracoval do dobré pozice, nakonec se však prosadil až z následující šance - po centru Fina Bartelse z levé strany zavěsil zblízka krásným volejem.

Po první brance se zápas otevřel a k vidění byla spousta akce na obou stranách; Leverkusen se rozhodl zareagovat úpornou snahou o vyrovnání, zatímco Brémy z obranné ulity vyrážely k nebezpečným brejkům. O dalších deset minut později se takto do další šance propracoval Gebre Selassie, gólman Bernd Leno však tentokrát odolal.

Krátce nato to však bylo už 2:0: Junuzović se za vápnem postavil k rozehrání přímého kopu a přesnou ránou nedal Lenovi žádnou šanci. Pro Bayer to bylo poměrně kruté; sám totiž rozhodně nehrál nějak špatně, a ještě do poločasu se mu podařilo zkorigovat skóre. Střela Gonzala Castra sice ještě skončila na tyči a s Wendellovou dorážkou si poradil brankář Raphael Wolf, míč se však nakonec dostal k Calhanogluovi, který hlavou snížil na 1:2.

Po změně stran však místo očekávaného tlaku na vyrovnání tempo opadlo; hosté tahali většinu útoků přes aktivního Karima Bellarabiho, který byl sice často faulován, ale gólovou šanci si nevypracoval. Leverkusenský kouč Roger Schmidt nakonec vyjádřil svoji frustraci otevřenými protesty a byl vykázán z lavičky, zatímco jeho svěřenci marně bojovali s organizovanou defenzivou Werderu až do závěrečného hvizdu.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
bayern987

Překvápko - 1:1 Kießling - Di Santo

Reagovat
johnn

1:3 dufam ze to da LEVERKUSEN

Reagovat
Lahvac-CZ

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele