9. kolo
25.10.2014 15:30 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Hertha BSC - Hamburger SV 3:0

Hertha BSC zcela jednoznačně porazila Hamburk a mírně v tabulce poskočila, zatímco hosté po dvou lepších výsledcích znovu nebodovali.

Na Olympijském stadionu mohli diváci vidět první gól už v první minutě. Thomas Kraft v brance domácích byl však evidentně naplno koncentrován na hru už od úvodního hvizdu, a tak Lasoggův pokus zneškodnil. Nedlouho poté nebezpečně centroval Nicolai Müller, ale jeho snaha se nesetkala u spoluhráčů ve vápně s pochopením. Pro hosty určitě velká škoda, že se žádná z těchto šancí/pološancí neujala, protože postupem času začali jednoznačně přebírat otěže utkání hráči Herthy.

Jako první vyzkoušel pozornost Jaroslava Drobného Änis Ben Hatira, ale český gólman byl pozorný. Po změně stran měl nejprve štěstí při střele Marcela Ndjenga, který z dálky trefil břevno. Na druhé straně pak ještě Kraft vychytal Marcella Jansena. Ale hned potom - z protiútoku - už začaly padat branky. K radosti domácích příznivců do té správné sítě.

Po rychlém brejku a přihrávce Valentina Stockera se před svatyní HSV ocitl Ben Hatira. Balon zasekl, počkal si na ten nejsprávnější okamžik a neomylně jej poslal za Drobného záda - 1:0. V tu dobu byla odehrána hodina hry a trvalo jen šest minut, než domácí navýšili skóre. Po rohovém kopu a nejistém počínání obránců Hamburku se míč dostal k Hajimemu Hosogaiovi, jenž z úhlu trefil tyč, nicméně od ní kulatý předmět doputoval k Heitingovi, jenž v tu chvíli stál zcela neobsazen ani ne metr před brankou. Tohle opravdu nešlo nedat - 2:0.

Svěřenci Josefa Zinnbauera už v tu dobu zřejmě tušili, že tentokrát to na body nevypadá a spíše než na snížení nepříznivého stavu se soustředili na to, aby neinkasovali další kousky. V 85. minutě ovšem neměl pro tuto jejich strategii pochopení Ben Hatira, jenž po přihrávce Skjelbreda běžel sám na branku. A poradil si tak, že se česká reprezentační dvojka mohla jenom ohlédnout - 3:0.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele