13. kolo
29.11.2014 15:30 CET
3 : 1
(0:1)

Reportáž

FC Augsburg - Hamburger SV 3:1

Fotbalisté Augsburgu potvrdili mírnou úlohu favorita v souboji s prozatím sestupujícím Hamburkem a díky skvěle zvládnutému prvnímu poločasu zvítězili po výsledku 3:1. Po prvním poločase sice prohrávali, nicméně během pětadvaceti minut toho druhého vsítili tři branky a do závěrečného hvizdu dvougólový náskok udrželi. V tabulce se tak prozatím posunuli na čtvrté místo s jednadvaceti body, Hamburk je sedmnáctý s dvanácti body.

V úvodní čtvrthodině měli herně mírně navrch hosté a více se tlačili do zakončení, v první vážnější šanci se po dvanácti odehraných minutách ocitl Rudnevs. Ten se po krásném pasu Müllera ocitl ve výborné možnosti, jenže zakončení mu nesedlo a trestuhodně minul domácí branku. Poté přitlačili domácí a do vedení mohli jít po necelé půl hodině, kdy se famózním zákrokem blýskl český brankář Jaroslav Drobný.

Když už se zdálo, že oba výběry odejdou do kabin za nerozhodného stavu, tak v první minutě nastavení udeřil z ničeho nic Rafael van der Vaart. Po nádherné kolmici Rudnevse převzal míč na hranici pokutového území a následně ho napálil k levé tyči po zemi, ani skluzující Paul Verhaegh už nedokázal gólu zabránit - 0:1. Hned v první minutě po změně stran zahrozil domácí Đurđić, který si z úhlu na Drobného nepřišel.

Nicméně domácí výběr se přeci jen dočkal vyrovnání v 50. minutě. Po přímém volném kopu z levé strany přeskočil Durdič brankář Drobného a hlavou na levé straně našel zcela osamoceného Halila Altintopa, který bez větších obtíží dopravil balón do branky. O dvanáct minut později se Augsburgu podařilo otočit vývoj utkání. Po stříleném centru z levé strany se do zakončení položil Raul Bobadilla a akrobaticky skóroval doprostřed branky.

Neuběhlo ani osm minut a domácí definitivně rozhodli o své výhře dvacet minut před koncem z pokutového kopu. Ve vymezeném území fauloval za cenu žluté karty Ashton Götz a míč si následně na penaltový puntík postavil Verhaegh. Ten zvolil správnou stranu a s přehledem rozvlnil síť - 3:1. Poslední příležitost byla k vidění čtvrthodiny před koncem, kdy se balón odrazil k volnému Lasoggovi a po jeho následné ráně předvedl famózní obranný zákrok Baba. Hosté se na více nezmohli a po tomto kole mohou klesnout na poslední místo tabulky.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, espnfc.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele