12. kolo
22.11.2014 15:30 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Eintracht Frankfurt 1:3

Fotbalisté Gladbachu nedokázali v domácím prostředí potvrdit úlohu mírného favorita proti Frankfurtu a v domácím prostředí mu podlehli po výsledku 1:3. Po porážce s Dortmundem tak zaznamenali druhý neúspěch a tentokráte na domácí půdě, v tabulce se i tak prozatím udrželi na třetím místě s dvaceti body. Naopak Eintracht díky skvěle zvládnuté druhé půli vybojoval nesmírně cenné tři body a s patnácti body poskočil prozatím na dvanácté místo.

Český útočník Václav Kadlec se v dresu Frankfurtu nevešel ani na lavičku náhradníků. Domácí se přitom dostali do vedení již v 5. minutě a vypadalo to, že vše půjde podle očekávání. Z první vážnější akce utkání se prosadil Håvard Nordtveit, který vypálil z dvaceti metrů a jeho ránu tečoval jeden z hostujících obránců nešťastně do protipohybu gólmana Wiedwalda, který v žádném případě nemohl zareagovat.

Ovšem více jak padesátitisícové publikum si na další zajímavější moment muselo počkat až do 28. minuty. Po přímém volném kopu hostů se k zakončení dostal Alexander Meier a jeho dobrý pokus dokázal u pravé tyče brilantně zlikvidovat gólman Sommer. Zhruba o pět minut později mohl vedení domácího výběru zvýšit Hahn, jenomže zcela osamocen v pokutovém území trefil pouze boční síť.

Další akce byly k vidění až po změně stran a jako první vážněji zahrozili hosté. Po krásné kolmici do pokutového území se ocitl zcela sám před domácím gólmanem Seferovič, avšak zhruba z osmi metrů ho nedokázal překonat. Nicméně aktivnímu Eintrachtu se podařilo vyrovnat v 54. minutě. Po přihrávce přes celou šířku vápna vypálil z hranice pokutového území z levé strany Marc Stendera a jeho krásná střela zapadla přesně ke vzdálenější tyči.

Za další tři minuty se hosté dokonce dostali do vedení. Gólman Sommer fantasticky vyrazil ránu z deseti metrů do strany, jenže tam číhal kapitán Eintrachtu Meier a s přehledem dorazil balón do sítě - 1:2. O vítězi utkání bylo definitivně rozhodnuto necelých dvacet minut před koncem. Po mizerné rozehrávce Sommera a nádherné přízemní kombinaci vypálil z dvaadvaceti metrů nikým nehlídaný Takaši Inui a jeho skvělá rána zapadla přímo k pravé tyči.

V samém závěru mohl zvýšit vedení hostů Kittel, gólman Sommer ale tentokráte jeho pokud s vypětím všech sil odvrátil na rohový kop. Ve třetí nastavené minutě se pak ještě po druhé žluté kartě předčasně pakoval do sprch Xhaka a dovršil tak hodně nepovedený druhý poločas domácího celku.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, espnfc.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3-0 Doufám

Reagovat
vanGomm

Tip 1 na 1.polocas.

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele