10. kolo
04.11.2012 17:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Werder se postavil statistice a zásluhou Hunta přemohl Mainz

Poslední dva úspěšné výjezdy Mainzu na Weserstadion svého následovníka nenašly, Brémy dokázaly po tuhém boji přece jen urvat tři body a vyjma přerušení nelichotivé statistiky se zároveň bodově dotáhly na svého protivníka.

Severské Brémy nenabízely zrovna dvakrát fotbalové podmínky - pouhých pět stupňů Celsia a zejména vytrvalý déšť ale paradoxně více seděly hostující družině. FSV drželo mírnou převahu a po sedmi minutách se mohlo, po Junuzovičově zaváhání, ujmout vedení: Szalai nastartoval Müllera, tomu se však nepodařilo zacílit do prostoru branky! Zelenobílí však okamžitě a ze své první vážnější akce trestali! Také Petersen těžil z laciné ztráty míče, který následně přes Zabavnika dopravil k Huntovi, jenž ho parádní dělovkou nasměroval do levé šibenice Wetklovy svatyně - 1:0.

Mohanský celek se však ani z tohoto momentu nesesypal a nadále pokračoval v aktivním pohybu směrem vpřed. To asi nejlépe dokumentoval rychlý Müller, který se ve dvanácté minutě prohnal po pravé straně, aby následně pořádně protáhl Mielitze, jenž kulatý nesmysl pouze vyrazil, ale Gebre Selassie byl přesně tam, kde měl stát! Hned nato pak na opačné straně Elia namířil svou ránu do tyče!

Postupem času se začalo dirigentské kormidlo otáčet na stranu Schaafových oveček, které si vytvářely převahu ve středu pole, čímž zároveň Mainzu vystavily stopku v útočných výletech. Ani to ovšem vinou častých nepřesností nevedlo k ohrožení branky, čemuž rozhodně dvakrát nepomohl ani silně zmáčený trávník. Ten naopak vedl k nečekané možnosti pro Ivanschitze, jenž však branku nenašel.

Druhá půlka hru přece jen trochu rozhýbala. Konečně o sobě dal vědět Petersen, který se během dvou minut dostal hned dvakrát k ohrožení branky, ani jednou však nedokázal zalézt prostor ohraničený třemi tyčemi! Pospěch poté v padesáté třetí minutě našel hlavu Ivanschitze, ale rakouský reprezentant opětovně nemířil přesně. To ho však mrzet nemuselo: Zabavnik obelstil Arnautoviče, načež předal balón Szalaiovi, kterému nechal Lukimya až příliš volného prostoru a vytáhlý Maďar už měl otevřenou cestu k osmému zápisu v letošní sezóně - 1:1!

Reakce na sebe nenechala dlouho čekat. Z dálky napřáhl střídající Füllkrug a po něm i de Bruyne, ani jednomu z nich se však na Wetkla vyzrát nepodařilo. Thomas Tuchel následně reagoval stažením Ivanschitze, kterého nahradil čistokrevným obráncem Júniorem Díazem. Ani to však karnevalovému klubu nebylo nic moc platné - rozhodnutí si na sebe vzal jako správný kapitán Hunt, jenž ze standardní situace vymetl pro změnu pravou šibenici - 2:1!

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
stas87

5:3 skoda ze to neuvidim,budem akurat na ceste z drazdan domov

Reagovat
Veselac

X2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele