9. kolo
26.10.2012 20:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Hamburk veze z Augsburgu tři body a pokračuje v cestě vzhůru

Přístavní tým dokázal opět vytěžit z minima maximum a podobně jako ve Fürthu si z Augsburgu odváží nesmírně cenné vítězství, které alespoň na pár hodin posouvá HSV na průběžnou čtvrtou příčku!

Kapitánskou pásku Augsburgu si místo zraněného Paula Verhaegha nasadil pro změnu marodku opustivší Simon Jentzsch, který mezi třemi tyčemi nahradil Mohameda Amsifa. Pravý kraj obrané čtveřice pak dostal pod ochranu Dominik Reinhardt. Jedna změna se také dotkla ofenzivní složky, když urostlého Oehrla vyměnil další středopolař Morávek. Očekávaná rošáda nastala i na druhé straně: Jiráčka nahradil Beister.

Podobně jako proti Werderu se domácí hned od první minuty do svého (shodou okolností také severského) protivníka zakousli a aktivní hrou s dostatkem pohybu přidělávali Rothosen velké problémy. Ve čtvrté minutě natáhl zpoza vápna skvěle hrající Vogt, jeho pohotovou dělovku ale hbitý Adler vytěsnil! Musona následně po šikovném manévru branku nenašel a rychlý protiútok zazdil Werner, který místo přihrávky na lépe postaveného spoluhráče (Musona) celou akci dohrál sám a nedůrazným zakončením prostor ohraničený třemi tyčemi nenašel.

Magická třináctá minuta potom bavorský tým potrestala: Reinhardt hloupou chybou nabídl míč Rudņevsovi, který okamžitě předal do strany nabíhajícímu Sonovi, jenž kulatý nesmysl z mírného úhlu dopravil křižnou střelou na zadní tyč - 0:1. Do té chvíle naprosto impotentní HSV tak vytěžilo z minima maximum, ale nadále se pokračovalo podle augsburgských not. Šance ovšem nepřicházely...

Když už mohl po šťastné souhře náhod zakončovat Hain, tak z velkého úhlu nedokázal dopravit kulatý nesmysl mezi tři tyče, Adler byl navíc připravený. Přístavnímu mužstvu přidělávaly největší problém standardní situace, které se železnou pravidelností skvěle zahrával Werner a nejednou připravil obraně Hamburku velké pozdvižení, které častokrát netradičně likvidoval, jako poslední instance, Rudņevs.

Také po změně stran pokračovala nadvláda Augsburgu, který evidentně chtěl stůj co stůj srovnat krok a záhy k tomu měl ideální možnost. Hříšník Reinhardt mohl pasem na Wernera své zaváhání docela napravit, ovšem subtilní křídelník z vápna branku nepochopitelně nenašel! Padesátá minuta pak mohla přinést druhou branku v domácí síti, avšak Diekmeier po skvělé individuální akci mířil jenom do boční sítě Jentzschovy svatyně! Reagovat mohl ze standardky Baier, ale stejně jako Musona svým pokusem neuspěl. O poznání více vzruchu přineslo zakončení Beistera, které domácí brankář pouze vyrazil, ovšem duchapřítomný de Jong byl, jakožto poslední instance, na místě.

Výrazný krok ke konečnému výsledku pak byl učiněn krátce po hodině hry: Son si udělal dobrý den z levé strany obrany Augsburgu, nečekaně vrátil do středu na van der Vaarta, který výstavním pasem za obranu oslovil Rudņevse, jenž se pohotovým zakončením pod břevno nemýlil - 0:2. Reakci si nachystal čerstvě střídající Petržela, který přesným centrem našel hlavu Wernera, ten však mířil pouze do připraveného Adlera.

Snaha Bavorů začala pomalu, ale jistě, definitivně stagnovat a toho pochopitelně zkušenější soupeř využil. Zpoza vápna to zkoušel van der Vaart, nedůrazný přízemní pokus však na strážce augsburgské branky nestačil. Poslední vzepětí domácího týmu mohlo nastat devět minut před koncem po ráně střídajícího Ostrzoleka, ten však svůj projektil nasměroval jen do boční sítě a Baierův centr o chvíli později lapil Adler. HSV tak z Bavorska veze další vítězství.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
ryzskej

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

X

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
bruchy

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Norimberk, Augsburg, Fürth, Wolfsbug jsou ostudy bundesligy. Raus ! Es tut mir leid, unsere bayerischer Nachbarn.

Reagovat
smazaný uživatel

O čtvrté příčce bych ani nemluvil pane novinář.

Reagovat
Sw!fty

bez Jiráčko to jde hned líp

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele