25. kolo
08.03.2013 20:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

FC Augsburg - 1. FC Norimberk 1:2

Fotbalisté Augsburgu nenavázali na své dobré výkony z jarní části a v důležitém souboji s Norimberkem tentokráte nezískali v domácím prostředí ani bod. Opět si tak zkomplikovali souboj o záchranu a s jednadvaceti body zůstávají na šestnáctém místě tabulky. Naopak Norimberk se dostal přes hranici třiceti bodů a před svým pátečním soupeřem má náskok deseti bodů. Prozatím se posunul na solidní jedenácté místo Bundesligy.

Domácí teprve podruhé v jarní části prohráli, Norimberk si naopak připsal po zimní přestávce teprve své druhé vítězství. Do vedení se dostal po dvaceti minutách hry, Augsburg dokázal srovnat deset minut před přestávkou. V 54. minutě hosté vsítili rozdílovou trefu a těsný náskok udrželi až do závěrečného hvizdu. V hostujícím dresu odehrál celé utkání český útočník Tomáš Pekhart, za domácí přišel na hřiště v 71. minutě Jan Morávek.

Hosté mohli jít do vedení ve 4. minutě, kdy obraně utekl Markus Feulner. Ten pálil dobře z deseti metrů na vzdálenější tyč, jenže jí o pár decimetrů minul. Hosté se dostali do vedení ve 21. minutě. Po rychle založeném protiútoku uprchl po levé straně Alexander Esswein a zpětnou přihrávku našel v pokutovém území Hiroshiho Kiyotakeho, který obstřelil brankáře Mohameda Amsifa. Domácí dokázali srovnat ve 36. minutě ze své první vážnější akce.

Po centru z pravé strany hlavičkoval doprostřed branky Tobias Werner, brankář Raphael Schäfer neměl problém jeho pokus chytit. Jenže s ním nešťastně udeřil o zem a balón se neskutečně odrazil za jeho záda do sítě - 1:1. Norimberk ale tato branka nepoložila a devět minut po přestávce šel znovu do vedení. Předtím ještě na druhé straně pálil po rohovém kopu těsně vedle Dong-Won Ji, pak ale přišla další světlá chvíle Essweina.

Ten se po nahrávce na úvodní branku zápasu postavil k přímému volnému kopu z hranice vápna a propálil vše před sebou, brankář Amsif byl naprosto bezmocný. Augsburg se v dalším průběhu utkání snažil kombinovat, jenže jeho hře chyběla myšlenka a především finální přihrávka. Definitivně rozhodnout mohl v 85. minutě střídající Dabanil, ovšem jeho hlavička mířila pouze do břevna a výsledek zápasu se proto již nezměnil.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

remka

Reagovat
M1ck0

JE to smutný, ale Pekhart je na odpis..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

neví někdo co je s petrželou , opravdu je to tak že se neprosadí ani na lávku nebo je zraněnej ne bo jak ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele