21. kolo
09.02.2013 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - 1. FC Norimberk 0:0

Norimberk v čele s Tomášem Pekhartem na půdě čtvrtého celku tabulky předvedl jeden z nejpovedenějších výkonů sezóny a málem ve Frankfurtu sahal po vítězství. Eintracht směrem dopředu nepředvedl téměř vůbec nic a nebýt skvělého brankáře Kevina Trappa, možná by nebral ani bod za konečnou remízu 0:0.

Skvěle se v tomto utkání předvedl český útočník Tomáš Pekhart, který se každým kolem zlepšuje a bývá pro brankáře soupeře čím dál nebezpečnější. Dá se říci, že celý bezbrankový duel okořenil jeho souboj s brankářem Trappem, z něhož vyšel úspěšněji domácí hráč. Především jeho dva zákroky v první půli držely Eintracht ohromně nad vodou.

Domácí ani hosté se zpočátku vůbec neprosazovali. Norimberk byl především velmi dobře organizovaný v obraně, zato soupeř začal mít zhruba od dvacáté minuty problémy. První šanci zápasu měl Frantz, který si udělal prostor ve vápně, chtěl zamířit přesně do šibenice, ale fantasticky proti němu zakročil Trapp.

Poté si vzal již slovo Pekhart. Ve 25. minutě se objevil sám před Trappem a o deset minut později na něj pálil parádně z voleje, jenže ani v jednom případě se český reprezentant neprosadil - Trapp zkrátka ukázal, že jsou možná jeho geny smíšené z tygrem či klokanem a brilantními robinsonády ho dvakrát vychytal.

Výčet těchto největších příležitostí první pětačtyřicetiminutovky můžeme doplnit o pokus frankfurtského Inuie, s nímž si ovšem brankář Schäfer v celku v pohodě poradil, nebo rána od Meiera, jenž měla určitě o dost lepší parametry než ta předchozí, skončila však vedle. Ve 37. minutě se Pekhart dožadoval penalty, trefil totiž v šestnáctce ruku Rodeho.

Sudí Christian Dingert ovšem na tuhle situaci vůbec nereagoval a nechal pokračovat ve hře. Druhé dějství už tak zajímavé nebylo. Bylo vidět, že žádný z týmů nechce udělat zbytečnou chybu, kterou by případně ztratil alespoň bod, a tak se Trapp ani Schäfer mezi třemi tyčemi nemuseli extra honit.

Norimberk nadále držel svůj perfektní postavený obranný val a vydával se do rychlých protiútoků, se kterými měli domácí už před přestávkou velké problémy. Až v 75. minutě poprvé zahrozil Pinola a o chvilku později ještě jednou, Trapp ale především ve druhém případě znovu skvěle zasáhl. Frankfurt neskóroval ani díky šancí Meiera ze 77. minuty.

Autor: Patrik Sandev / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele