15. kolo
03.12.2011 15:30 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - 1. FSV Mainz 05 2:2

Mainz po slavné výhře nad Bayernem nedokázal na tento triumf nedokázal navázat a remizoval ve Wolfsburgu. Za bod však může být jen a jen rád, neboť si jej vybojoval až během posledních dvaceti minut utkání.

Dnešní bundesligový den ani v nejmenším nepatřil českým hráčům. Na vlastní gól obránce Herthy Romana Hubníka navázal krátce nato další český reprezentant Zdeněk Pospěch. V desáté minutě totiž vyprodukoval hrozivou hrubku, po níž se míče chopil chorvatský útočník Mario Mandžukić a přesnou střelou k tyči nedal Wetklovi šanci.

Utkání se i přes rychlou branku neslo ve vyrovnaném duchu. Wolfsburgu se navíc ještě do poločasové přestávky podařilo navýšit skóre zásluhou hostujícího Jana Kirchhoffa, jenž si tři minuty před odchodem do šaten srazil míč do vlastní sítě. Vlci tedy vedli o dvě branky a nic nenasvědčovalo tomu, že by jejich pohodlné vedení mělo vzít za své.

Mainz ani do druhé půle nevstoupil zcela koncetrován a hromadil na sebe spoustu chyb. Když se pak v 54. minutě před Benagliem zjevil sám Andreas Ivanschitz, pouze demonstroval nemohoucnost svého týmu a narozdíl od minulé neděle vhodnou příležitost pro střelbu prováhal.

Rakouský internacionál si ovšem chuť spravil v 71. minutě, kdy proměnil nařízenou penaltu po faulu Benaglia na jeho samotného.

Mainz se tedy dotáhl na rozdíl jediné branky. Vyrovnání přišlo deset minut po kontaktní brance. Soto v šestnáctce našel Erica-Maxima Choupo-Motinga a ten srovnal skóre.

Šance Wolfsburgu na strhnutí zápasu ve svůj prospěch definitivně pohřbil pět minut před koncem druhou žlutou Japonec Hasebe.

Autor: Daniel Polách / onlajny.cz, kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele