6. kolo
25.09.2010 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - 1. FC Norimberk 2:0

Štěstíčko se konečně jednou otočilo k Eintrachtu čelem a franfurtský tým tak zvítězil nad Norimberkem 2:0. V remízovém utkání byli domácí efektivnější a díky tomu se bodově dotáhli na soupeře, kterému v cestě k úspěchu dnes stály tyče a vůbec špatná koncovka.

Domácí začali aktivně a proti zprvu defenzivním hostům si brzy vytvořili územní převahu, kterou ale ne a ne přetavit v šance. V sedmnácté minutě tak Orlům vypomohl rohový kop v podání Tzavellase, který našel skvěle vyskočivšího krajana Gekase a jeho hlavičku na cestě do sítě nezastavil ani na čáře hlídkující Judt - 1:0. Frankové tak museli vylézt z obranné ulity a brzy mohli slavit úspěch, jenže po excelentní akce Frantze netrefil bránu Schieber. Hosté si jinak nic nevytvořili a naopak domácí Caio málem do půle přidal druhou branku.

Po změně stran Norimberk šlápl na plyn a brzy dostal míč do soupeřovy svatyně, Schieber ale domnělého vyrovnání docílil z ofsajdového postavení. Na druhé straně udržel šance hostů při životě brankář Schäfer proti Köhlerovi, zatímco v 58. minutě se míč dostal na zadní tyč ke Gündagonovi a ten napálil břevno. Další porci smůly měli hosté v 73. minutě, kdy Gündogan tentokrát přihrál před prázdnou branku Ekicimu, ten ale trefil jen pravou tyč.

Frankfurt ve druhé půli jen bránil a občas nakopl míč na Gekase, nakonec ale tato "taktika" vedla k úspěchu. V 81. minutě totiž Gündogan po skvělé individuální akci branku přestřelil a tím bylo hotovo. Dvě minuty koncem ještě přidali hostitelé zápasu pojistku, když Köhler doručil míč do středu pokutového území a zde ho do branky dotlačil Chris, čímž stanovil konečné skóre 2:0.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele