5. kolo
22.09.2010 20:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Eintracht Frankfurt 2:1

Bayer šel sice brzy do vedení, ale hosté z Frankfurtu dokázali brzy srovnat. Když už utkání směřovalo do remízového konce, fauloval ve vápně Ochs a nařízenou penaltu proměnil ke spokojenosti domácích Vidal.

Utkání začali aktivněji domácí, ale první dobrý střelecký pokus měli hosté. Po centru se k hlavičce dostal Köhler a Adler skvělým reflexem zachránil svůj tým. O pár minut později přišla úvodní branka. Jörgenssen přesprintoval Junga, přihrál doprostřed a Lars Bender stál na malém vápně správně, aby míč uklidil do branky.

Domácím však vedení dlouho nevydrželo. O osm minut později nacentroval Ochs, Gekas vyhrál souboj proti Friedrichovi a vyrovnal - 1:1. Vyrovnávací gól však zápasu spíše uškodil, jelikož obě mužstva tempo zápasu hodně stáhla a spíše vyčkávala, kdy soupeř udělá větší chybu. Leverkusen hrál do plných a Frankfurt se pouštěl sice do rychlých, ale nepřesných brejků.

Do konce poločasu už se nic nestalo, a tak šly oba celky do kabin za nerozhodného stavu 1:1. Těšit to určitě mohlo více hosty, kteří se pro rychle inkasované brance dokázali do utkání vrátit a znejistit tak domácí Bayer.

Do druhého poločasu nastoupil po dlouhém zranění Simon Rolfes, který za potlesku domácích fandů nahradil střelce branky Bendera. Také začátek druhého poločasu byl hodně vyrovnaný. Leverkusen se nemohl nadechnout k nějakému většímu tlaku a Frankfurtu nerozhodný stav evidentně vyhovoval.

Po hodině hry přeci jen začala přicházet větší aktivita Leverkusenu. Tu podpořil také trenér Heynckes, když za Jörgensena poslal do hry Renato Augusta, tedy technicky a rychlostně velmi dobře vybaveného brazilského záložníka.

Brazilský křídelník hru opravdu rozhýbal, Leverkusen byl mnohem aktivnější, dostával obrannou čtveřici hostí pod permanentní tlak a snažil se vytvořit si příležitosti, ze kterých by vstřelil druhou branku. Hodně zbytečná akce se odehrála v poslední minutě. Druhou žlutou za faul na Derdiyoka ve vápně totiž viděl Ochs a Leverkusen kopal penaltu. Chilan Arthuro Vidal se tohoto úkolu chopil a dal gól - 2:1.

Autor: Michael Künzel / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2-0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele