31. kolo
24.04.2011 17:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

1. FC Norimberk - 1. FSV Mainz 05 0:0

V nepříliš pohledném utkání, které bylo zároveň přímým soubojem o pátou příčku zaručující start v Evropské lize se nakonec body dělily. Mainz si tak i nadále drží před svým dnešním soupeřem dvoubodový náskok.

Úvod utkání nám příliš fotbalové krásy nenabídl, ve třetí minutě vyslal první střelu Cohen, ale Wetklo neměl výraznější potíže. V dalším průběhu se oba celky soustředily především na obranu, nikdo nechtěl udělat chybu a hra tak postrádala tempo. Dalsí vzrušení přišlo ve čtrnácté minutě, aktivní Cohen našel na levé straně Eiglera, jehož centr nedokázal v pokutovém území usměrnit do branky v dobré pozici Ekici.

O tři minuty později rozehrával standardní situaci Schürrle, ale mířil pouze do zdi. Ve 20. minutě měli možnost rozehrávat standardní situaci i domácí, k míči se postavil Ekici a ukázkovou střelou trefil levou tyč Wetklovy branky. Po půlhodině hry si vypracovali velkou příležitost rovněž hráči FSV, ale Fuchs nedokázal po parádní Schürrleho přihrávce zamířit z voleje mezi tři tyče. Ve 35. minutě ztratil míč Wollscheid, Schürrle našel Sota, jehož přízemní rána skončila jen několik centimetrů vedle pravé tyče.

Po změne stran se v domácím dresu objevil také Gündogan, který nahradil Hegelera. V 52. minutě se v zajímavé pozici ocitl po autovém vhazování Fuchse Allagui, ale v tísni pálil jen do boční sítě. V 70. minutě našel Polanski rozběhnutého Schürrleho, ten postupoval z pravé strany do pokutového území, ještě obešel skluzujícího Wollscheida i vracejícího se Simonse, ale následně nedokázal z osmi metrů trefit odkrytou branku.

O dvě minuty později našel Gündogan parádním pasem přes celou šířku hřiště nabíhajícího Chandlera, ten si ale míč špatně zpracoval, a tak se sám o šanci připravil. Pět minut před koncem rozehrával standardní situaci z ideální vzdálenosti střídající Ivanschitz, ale ani on nedokázal zamířit přesně. V nastaveném čase ještě napřáhl z úhlu Schieber, ale jeho střela byla prozměnu zablokovaná, a tak se oba týmy rozešly smírně.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat
skorpikk

1. tým dá gól v obou poločasech...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele