12. kolo
08.11.2009 17:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Brémy udržely druhé místo

Po nezáživné první polovině utkání se oba soupeři rozešli smírně 1:1, i když hosté měli v závěru více příležitostí. Oba týmy tak natáhly svou sérii bez prohry, zatímco Werder nepoznal hořkost porážky v posledních jedenácti utkáních, Borussia si pokaždé z posledních pěti utkání odnesla alespoň bod.

Nehrálo se ani dvě minuty a skóre mohl otevřít domácí Mesut Özil. Centr mu totiž krásně na nohu sklepl Hugo Almeida, ale Němec s tureckými kořeny z patnácti metrů nechal vyniknout Romana Weidenfellera v brance Dortmundu. Utkání pak ale nenabralo takový spád, jak by asi úvodní dvě minuty naznačovaly. Brémy a Dortmund vycházely ze zabezpečených obran, nicméně v 6. minutě se zjevil v ojedinělé šance Nelson Valdez, ale podobně jako Jakub Błaszczykowski o tři minuty později kvůli ofsajdové pozici neuspěl.

Brémy měly po celý druhý poločas znatelnou převahu ve středu hřiště, ale výpis jejich šancí bude pro dnešek velmi stručný. Jenomže v 36. minutě se skóre měnilo. Aaron Hunt vyhrál hlavičkový souboj s Jeveném Subotićem, přešel přes Dedého a Felipe Santanu, přihrál Özilovi, který se tentokrát z podobné vzdálenosti jako v úvodní šanci zápasu střelou do pravého rohu nemýlil.

Zápas se pak ale vrátil do normy a 34 tisíc diváků na Weserstadionu se nudilo. Rohový kop Marca Marina našel v pokutovém území Almeidu, ten přepustil na Pera Mertesackera, ale stoper Werderu zaplněný brémský stadion podruhé nepotěšil. Naopak velmi rozesmutnit mohl diváky hráčů v zelené kombinaci Mohamed Zidan, ale trefil pouze tyč. Následná poslední šance také patřila Dortmundu, po faulu Nalda na Nuriho Sahina si Turek postavil míč na místo přestupku, přičemž jeho ránu z devatenácti metrů skvěle mimo prostory tří tyčí vytěsnil Tim Wiese.

Po změně stran se začalo zostra. Nejprve Marin utekl všem hráčům Borussie, až jej zastavil na poslední chvíli Santana. O to složitější to bylo, když v 53. minutě vyrovnal Lucas Barrios po pěkné kombinaci Błaszczykowského. Jenomže berlínský sudí Manuel Grafe pro mnohé nepochopitelně vyhodnotil ve spolupráci s pomezním rozhodčím jako ofsajdovou a branku neuznal. Barrios se však nenechal odradit a v 54. minutě konečně vyrovnal po chybě Mertesackera.

Odpověď mohla přijít velmi rychle, ale Özilova fotbalovost byla v porovnání s fyzickými proporcemi Santany o minutu později nic. Začal se hrát otevřenější fotbal než před poločasovou přestávkou. Kloppova jedenáctka byla evidentně na koni, ránu do srdcí domácích fanoušků mohl po Sahinově rohovém kopu v 68. minutě zasadit Subotić, ale nasměroval míč pouze nad branku.

BVB však bylo blízko vyrovnání opět devět minut před koncem. Valdez uháněl na Wieseho, ale domácí brankář dobře situaci vyhodnotil a střelce z Vestfálska vychytal. I díky Wieseho excelentnímu vyběhnutí se tak oba soupeři rozešli smírně, Brémy se udržely na druhém místě o tři body za Bayerem Leverkusen, který díky přesvědčivé výhře 4:0 v pátek nad Frankfurtem svůj náskok na špici tabulky navýšil o tři body.

Autor: Daniel Polách / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jak to ze nehraje Hajnal??

Reagovat
smazaný uživatel

sem vul..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele