22. kolo
13.02.2010 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

VfL Bochum - TSG Hoffenheim 2:1

Bochum i letos potvrzuje, že s boji o záchranu má bohaté zkušenosti. Ani dnes proti Hoffenheimu sice nehrála nikterak oslnivě, ovšem své dvě velké šance proměnila a díky výhře 2:1 má již osmibodový náskok na sestupové vody. Zato TSG prohrálo čtvrté z pěti jarních zápasů a na pohárovou Evropu může zapomenout.

První minuty zápasu byly z obou stran velmi opatrné, co se ofenzivy týče, hrálo se spíš na náhodu. Jedna taková poslala po čtvrthodině do šance hostujícího Eduarda, jeho střelu zpoza vápna ale jistě lapil Heerwagen. Porúřané se prakticky jen bránili, ve 24. minutě ale náhle udeřili. Fuchsův pas nedokázal odvrátit do bezpečí Compper, a tak si míč vzal Šesták a poslal ho pod břevno - 1:0.

Po gólu VfL znovu zalezlo a Hoffenheim měl znatelnou převahu, zúročit gólově jí ovšem nedokázal, ačkoliv k tomu měl několikrát hodně blízko. Po jedné podařené kombinaci se dostal míč k Maicosuelovi, ten ale pálil těsně nad břevno. Hned několikrát pak zahrozil Ibišević, dlouho ale jen potvrzoval své střelecké trápení.

Bosenský útočník se nakonec dočkal své první trefy po třech měsících ve druhé půli, konkrétně v 64. minutě. Z pravé strany pěkně nacentroval na přední tyč Maisocuel a Ibišević ve skluzu uklidil míč zblízka do sítě - 1:1. Vyrovnaný stav ale poté trval jen do 76. minuty, kdy Fuchs vyslal skvělý centr a Dědić se hlavou trefil přesně k zadní tyči - 2:1.

V závěru hosté znovu přitlačili na pilu, vyhlídky jim ale notně zkomplikoval zlý muž Gustavo, který v 86. minutě brutálně fauloval Holtbyho a po zásluze šel do sprch. V předposlední minutě pak bochumská obrana povolila a Tagoe docílil gólu, bylo to však z ofsajdu a domácí si tak mohli oddechnout.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele