1. kolo
09.08.2009 15:30 CET
3 : 3
(0:3)

Reportáž

VfL Bochum - Borussia Mönchengladbach 3:3

Nádherné utkání plné šancí a gólů na obou stranách dnes nabídl duel Bochumi s Borussií M'Gladbach. Zápas měl i zajímavou zápletku, když domácí po první půli prohrávali již o tři góly, ale v druhé půli na soupeře vlítli, dokázali vyrovnat, ale na rozhodující gól jim již síly nezbyly.

První čtvrthodinku se oba soupeři pouze oťukávali, ani jeden si nedokázal vytvořit žádnou gólovou šanci. Až hosté v 19. minutě se dokázali prosadit. Po rychle rozehraném autovém vhazování se agilní Bobadilla uvolnil u levé postranní čáry, dokázal přihrát míč pod sebe do vápna, který Arango vtipně pustil na Colauttiho. Ten jej ihned vrátil Arangovi, který levačkou šajtlí obstřelil Heerwagena na zadní tyč - 0:1.

O pouhých sedm minut později to bylo již 0:2 pro hosty. Kapitán Borussie Tobias Levels nasadil u pravé lajny Christophru Dabroskému kličku a posadil nadýchaný centr do pokutového území Bochumi na hlavu Colauttiho, který jej uklidil s pomocí břevna do sítě. Brankář Heerwagen byl opět bezmocný.

Bochum byla jako opařená a nezmohla se na jakýkoliv odpor. Sice měla často míč na svých kopačkách, ale její akce pravidelně končily před pokutovým územím Gladbachu. Jednou z mála výjimek byla střela Šestáka po závaru v pokutovém území, chyběla jí ale větší přesnost.

A tak se iniciativy chopili v 41. minutě opět hosté. Obrana Bochumi sice rohový kop zahrávaný Arangem dokázala odvrátit, ale následně týmž hráčem centrovaný balón do pokutového území již ne. Tam čekal stoper Roel Browers a proti vyběhnuvšímu Heerwagenovi stačilo míč umístit hlavou kamkoliv do brány, což se mu také podařilo - 0:3. Bochum se do konce první půle zmohla už jen na střelu Azaouagha do středu brány a byla tak velmi ráda, že hlavní sudí pískal konec první půle.

Co řekl během poločasové přestávky Marcel Koller svým svěřencům, to již zřejmě nezjistíme, hlavní ale z pohledu domácích je, že to zabralo. Hráči Bochumi vyběhli do druhé půle jako vyměnění. Každý osobní souboj vyhráli, u každého míče byli dřív a hráči Borussie nevěděli první dvacetiminutovku druhé půle, kde jim hlava stojí.

V 51. minutě přinesl soustavný tlak domácích první ovoce. Trefil se zpoza vápna utěšenou ranou Mimoun Azaouagh a přímo do pravého horního rohu Heimerothovy brány - 1:3. Co se však nestalo. Za dalších 48 vteřin byl stav již 2:3 a trefil se opět Azaouagh. Celá akce proběhla jako přes kopírák a fanoušci Bochumi byli zcela u vytržení.

Tlak Bochumi graduje a v 59. minutě je vyloučen stoper Borussie Dante. Ten totiž nedovoleně zastavil slovenského rychlíka Stanislava Šestáka, který by jinak šel sám na bránu a po právu tak uviděl kartičku červené barvy. V 62. minutě mířil Azaouagh z přímého volného kopu jen těsně vedle, ale minutu na to již bylo srovnáno a gól dal tentokártá Stano Šesták. C. Fuchs zleva prudce nacetroval do vápna a Šesták jen lehce trknul hlavou do míče, který zapadl na vzdálenější tyč, od které se odrazil do branky - 3:3.

Ukátní poté drobet polevilo, ani jeden celek jakoby nechtěl udělat chybu. Borussia sice měla o jednoho hráč v poli méně, přesto díky dvojímu střídání měla ještě dost sil, aby pro ni příznivý výsledek udržela. Naopak, v 87. minutě měli hráči Gladbachu největší šanci strhnout vedení opět na svoji stranu. Míč putoval po ose Marx, Levels, Arango, jenže posledně jmenovanému do rány skočil domácí obránce, který míč tečoval přímo do středu branky a brankář Heerwagen tak míč stačil vyrazit na roh. V nastavení měla zajímavou šanci ještě Bochum, jenže Epallé mířil hlavou nepřesně a utkání tak po zásluze skončilo dělbou bodů.

Autor: Jaromír Eybl

Komentáře (4)

Přidat komentář
Tomtaf

2:4

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
magnat7

sestak

2x asistencia + 1x gol

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele