30. kolo
10.04.2010 15:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - 1. FC Köln 0:2

Köln si připsal další venkovní vítězství, tentokrát na úkor Hoffenheimu, na nejž se právě dnes bodově dotáhl. Pořadí na dvanácté a třinácté příčce ale zůstává zapříčeněním lepšího gólového rozdílu ve prospěch domácích nezměněné. Hoffenheim nevyhrál pošesté v řadě, góly se o to ve druhé půli postaral Adam Matuschyk, další polský rodák s obojím občanstvím.

Že to dnes v Sinsheimu nebude žádná velká podívaná, bylo na hře obou mužstev vidět hned od počátečního hvizdu. Jak jeden, tak druhý z týmů se těžko dostával do hry a ani s balonem toho hráči na obou stranách moc nevymysleli. Mottem jim byla zabezpečená obranná fáze s minimem chyb na vlastní polovině - na té soupeřově se jich naopak kupilo až nezdravě mnoho.

V 16. minutě se ke střele po Obasiho příhře dostal Ibišević, ale ma Mondragóna nevyzrál. Ojedinělý akční moment hru nerozhýbal a ta spala dál. Hoffenheimu se kolem středového kruhu dostávalo většího držení míče, ale domácím se dařila pouze jednoduchá kombinace. Na víc se nezmohli až do konce první půle, jen na druhé straně minutu před koncem střílel Maniche.

Čeho jsme se nedočkali v minutách prvního poločasu, přišlo jen několik sekund po začátku toho druhého - balon se dostal k Matyschukovi a ten z dvaadvaceti metrů parádní ranou o tyčku otevřel skóre. Domácí se pokušeli na vedoucí trefu Kozlů odpovědět, jejich snahu však hatila především zbrklost a množství nepřesností ruku v ruce s pečlivou hostující defenzivou.

Zajímavé okamžiky přinesla až poslední čtvrthodinka. V 75. minutě byl v obrovské šanci Ibišević, jenže nedal. Sedm minut nato odpověděl gólem znovu Matyschuk, který z dvaceti metrů napálil balon pro změnu do opačného rohu branky. Ještě dvě minuty před koncem mohl snížit znovu Ibišević, velkou šancí ale pohrdl.

Autor: Jiří Krejčí / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele