30. kolo
09.04.2010 20:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Eintracht Frankfurt 2:0

Gladbach doma po zásluze porazil 2:0 Frankfurt a po dnešku má tak jistotu, že si nejvyšší německou soutěž zahraje i příští rok. Pro Eintracht platí to samé, žádnou radost z toho jeho hráči ale mít nemohou, protože prohráli po třech vítězstvích v řadě a v boji o Evropskou ligu si zrovna dvakrát nepomohli.

Domácí tým začal mnohem lépe, v enormním tempu vyrážel na zteč a hosté brzy nevěděli, kam mají dřív skočit. V šesté minutě na to doplatili i gólově, když Bradley vyslal do šance Bobadillu, který přehodil Nikolova a jeho práci dokončil na zadní tyči hlavičkou Reus - 1:0. Hříbata by bývala mohla Orly hned dorazit, jenže se stáhla dozadu a čekala, s čím že přijde soupeř.

Ten ale nebyl vůbec ve své kůži, a pomineme-li dalekonosné pokusy Köhlera a Caia, tak Baillyho v domácí svatyni vůbec neohrozil. V 25. minutě naopak mohli domácí přidat druhou branku, když měl Bobadilla k dispozici tutovku a hosty zachránil od druhé pohromy vynikající zákrok Nikolova. Rána tak Frankfurt postihla krátce nato, kapitán Spycher si bez cizího přičinění porazil levé koleno a musel ze hřiště.

Až po změně stran začal být Eintracht směrem dopředu alespoň trochu aktivní, moc dlouho mu to ale nevydrželo a navíc v 56. minutě inkasoval. Z levé strany zahrával standardku Arango, na malém vápně jí našel zcela volného Danteho a ten bez potíží zvýšil na 2:0. Krátce nato mohl dokonat dílo Bobailla, ve svých dvou šancích ale znovu selhal a dal tím hostům ještě možnost. V 76. minutě zpracoval Russ hrudí míč pro Altintopa, ten ale přestřelil a tím bylo hotovo. V závěru domácí ještě mohli přidat třetí branku, což se jim sice nepovedlo, mrzet je to ale dnes nemusí.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele