13. kolo
22.11.2009 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Bayern Mnichov - Bayer Leverkusen 1:1

Šlágr kola svého vítěze nenašel, Bayern i Bayer 04 si z něj zaslouženě odnášejí po bodu a hosté tak opět převzali od Brém vedení v soutěži. Mnichované zaznamenali posun na sedmou příčku, spokojenost na Säbener Straße ovšem minimálně další týden rozhodně vládnout nebude.

První náznak šance měl sice hostující Kießling, jenže jeho hlavička byla zblokována a v osmé minutě už Allianz Arena vybuchla nadšením. Z kombinace Schweisteigera a Kloseho vzešel samostatný únik Gómeze, který míč uklidil šajtlí k pravé tyči a Adler byl bezmocný - 1:0. Hosté vypadali několik minut otřeseně, ovšem i jejich první vážnější příležitost skončila úspěchem. Ve 14. minutě poslal Vidal do rychlého protiútoku Kießlinga, který se zasekávačkou zbavil van Buytena a následné zakončení ověnčil podobnými parametry jako pár minut před ním jeho reprezentační kolega - 1:1.

Hosté převzali otěže hry pevně do svých rukou a po dvaceti minutách předvedli Kießling s Kroosem geniální akci, následný gól prve jmenovaného ale kvůli těsnému ofsajdu nebyl uznán. Ve 24. minutě si hostující kanonýr už dal na ofsajdovou past pozor a uháněl si to směrem k Buttově brance, domácí strážce tří tyčí ale předvedl bystrý zákrok a totéž se mu povedlo i chvíli nato proti Kroosově střele z dálky.

Ke konci poločasu se začal konečně prosazovat také domácí tým, v první šanci ale na poslední chvíli zblokoval Müllera Kroos a přímý kop dalšího mnichovského mladíka Badstubera vynikajícím způsobem vyrazil Adler. Ten se pak zaskvěl ještě minutu před pauzou, kdy nadvakrát zachránil hosty po šanci Tymoščuka.

Bayern si mírnou převahu přenesl i do druhé půle, jenže si byl schopen vypracovat jen jedinou příležitost; tu mu navíc zkazil pomezní sudí, jenž nesprávně zvednutým praporkem zastavil ve velenadějné pozici Müllera. Po pár minutách ale na domácí opět padla herní deka, z ochozů se začal ozývat pískot a aktivnější byl znovu Bayer 04, jenže ten, vyjma nepřesné střely Kießlinga, dopředu mnoho zajímavého nevymyslel.

Zápas se tak pomalu přelil do závěrečné fáze a tu měl, stejně jako v první půli, lepší domácí výběr. V 82. minutě nacentroval Lahm na Gómeze, který jen o chloupek netrefil branku, nakonec však šlo o těsnou ofsajdovou situaci. Třicetimilionový kanonýr zápas gólově načal a mohl ho i uzavřít, když mu do malého vápna dopravil míč Schweisteiger, jenže proti jeho patičce vytáhl další ze svých reflexivních zákroků Adler. Ten tak udržel neporazitelnost Leverkusenu a vedle toho i první místo v tabulce.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Som si uplne isty v tom ze bayern vyhra.

Reagovat
Lahvac-CZ

Reagovat
smazaný uživatel

keby niekto vedel ci uz Ribery bude hrat???? napiste mi niekto jo?

Reagovat
vanGomm

Výhra domácích tedy 1.I když kurz 1,80 na to,že hraje 8 tým tabulky proti prvnímu?Kdyby hrál Leverkusen např. v Mainzu na výhru domácích by 1,80 určitě nebylo a to je na 6.místě.Opět se potvrdilo,že se kurzy vypisují podle "jména".Nikoliv podle tabulky či formy.

Reagovat
smazaný uživatel

Porazíme Leverkusen a umažeme ztrátu BAYERN se musí probudit DER BAYERN!!!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern to musí zlomit a vyhrát !!! FC BAYERN!!!

Reagovat
diastan

2 - 3

Reagovat
diastan

a to da bayern 1 gol z penalty xD

Reagovat
diastan

mnichov

Reagovat
smazaný uživatel

bayer ftw, jasna 2..

Reagovat
smazaný uživatel

bayeru se proti "gigantovi" nedaří, takže tip 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

...obvykle si na rozhodčí nestěžuji, nicméně dnes mému favoritovi nejednou uškodili...co naplat...příjemně mě překvapil Schweinsteiger, který se opravdu od začátku snažil něco vymyslet, občas jsem trnul, když se míč dostal k Demichelisovi, aby ZASE něco nevyvedl (asi pořád ještě není úplně ve formě), a Tymoščuk mě už tradičně svým podprůměrným výkonem nepřekvapil. Je třeba zatleskat asi dvěma akcím Leverkusenu z první půle (neskutečně rychlé a pohotové kombinace světového kalibru-obranu Bayernu si tam hanebně povodili)-měl jsem dokonce pocit, jakoby jedné z těchto akcí Bayeru tleskala celá Allianz arena...byla to opravdu paráda...ani očima jsem ten míč nestíhal...mnichovští obránci padali jeden po druhém obehráni na zem...hrůza pohledět. Jinak bych se chtěl zeptat těch informovanějších: proč nebyli k dispozici Robben a Toni? A jak to vypadá s tím věčným simulantem Ribérym? Předem děkuji za odpovědi.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele