2. kolo
15.08.2009 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - TSG Hoffenheim 1:0

Premiéra v zrekonstruované BayAreně vyšla domácímu Leverkusenu na výbornou, Bayer totiž herně přehrál Hoffenheim a nakonec bere i všechny tři body za vítězství 1:0. Jedinou branku vstřelil v průběhu druhé půle Stefan Kießling.

Domácí vzali taktovku utkání do svých rukou hned na začátku, hosté z Kraichgau byli zatlačeni do defenzivy. Poprvé ale byla k vidění šance až v 17. minutě, kdy z druhé vlny pálil Barnetta a brankář TSG Hildebrand se musel činit. Hoffenheim nepředvedl za prvních dvacet minut prakticky nic, o to překvapivější by bylo jeho vedení, kdyby v 21. minutě nevychytal Adler Ibiševiće.

Tařka jednostranný fotbal se hrál i nadále, v 36. minutě si Bayer04 vypracoval šanci k vedoucí brance. Po rohu Barnetty se k hlavičce dostal veterán Hyypiä, Hildebrand se proti němu ovšem vytasil se skvělým reflexem. Hosté měli poté i trochu štěstí, když rozhodčí Gagelmann nepostřehl jasnou ruku Carlose Eduarda, do přestávky ještě pálil nad Kießling.

Po změně stran se dlouho neudálo takřka nic, až po hodině hry znovu domácí tým začal šlapat na plyn. V 66. minutě se Kießling rozhodl nepřihrát lépe postavenému Vidalovi a Hildebrand tak dostal šanci zachránit situaci, o pouhou minutu později ovšem již Leverkusen vedl. Augusto našel Derdiyoka, jenž patičkou přihrál Kießlingovi a ten byl se svou špičkou kopačky o něco rychlejší než bránící Šimunić - 1:0.

Hostující kouč Rangnick pak pochopitelně vsadil na útok a Hoffenheim měl i šanci. Nejprve ale přečkal příležitost Augusta, jenž mohl rozhodnout, a poté mohl vyrovnat, jenže v souboji Adlera s Dembou Ba zvítězil domácí brankář. Druhý gól Bayeru pak měl na hlavě Kießling, proti němuž zasáhl znovu Hildebrand. Z bodového hlediska mu to však nebylo nic platné, Leverkusen zaslouženě vyhrál.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:3--hoffenheim musí vyhrát když nám to pokazili s pomezním

Reagovat
smazaný uživatel

3-3

Reagovat
Tomtaf

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele