12. kolo
07.11.2009 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - 1. FC Norimberk 1:0

V souboji dvou nováčků vyhráli domácí a nutno poznamenat, že i zaslouženě. 1.FSV Mainz tato výhra posunula již na pěkné 6. místo v tabulce, poražený Norimberk se nyní nachází o 10 příček níže.

První velkou šanci měli domácí, když se Adreas Ivanschitz krásně položil rybičkou do centru Tima Hooglanda a jen díky reflexivnímu zákroku Raphaela Schäfera byl stav 0:0. Mainz byl i nadále aktivní a po pěkné kolmici Floriana Hellera do vápna střílel kapitán Hoogland z úhlu jen do boční sítě.

Další velká šance domácíh přišla po geniální přihrávce do vápna na mladíčka Schürrleho, avšak Schäfer zavčas vyběhnul a nedal mu žádný prostor pro zakončení. Schürrlemu tak nezbylo, než pokusit se jej propálit, což se mu ale nepoveldo.

První a takdy jediná šance hostů v první půli přišla po chybě stopera Niko Bungerta, který špatně odhadl situaci a hlavou nahrál do běhu Albertu Bunjakovi, ten se však z dobré pozice ani netrefil mezi tři tyče.

Úvodní gól zápasu tak přišel až v 38. minutě a radovali se hráči Mainzu. Po rohovém kopu odvrátil Diekmeier míč pouze před velké vápno a Elkin Soto jej bez rozpaků napálil do brány. Byl to jeho první gól v Bundeslize. Schäfer vzhledem k tomu, že míč byl nadvakrát lehce tečován, neměl šanci lépe zakročit. To byo z první půle vše.

Do druhé půle nastoupili hosté o poznání aktivněji. Eigler uvolnil vtipnou přihrávkou Bunjaka, který ovšem tváří v tvář Müllerovi selhal a Gygax z dorážky trefil pouze boční síť. Bunjaku se snažil i nadále, ale gól chtěl dát tak moc, že se neštítil i nasimulovat pokutový kop poté, co byl Müller dřív u míče. Hlavní rozhodčí mu to ovšem lidově řečeno "nezbaštil" a Bunjaku poprávu uviděl kartičku žluté barvy.

Domácí hrozili přavážně z brejků. Po jednom takovém se Ivanschitz protančil až do vápna, uvolnil se kličkou na střed a svojí slabší pravou nohou branku pouze přestřelil. Blížil se konec zápasu a Norimberk se nechtěl vracet domů bez bodu. Podařilo se mu i skórovat, ale rozhodčí mu neprávem upřeli regulerní gól. Celé se to seběhlo po střele z dálky, která byla nadvakrát tečovaná domácími hráči. K míči se následně dostal Peer Kluge a napálil míč od sítě, ale praporek pomezního byl proti.

V nastavení se pak do samostaného úniku dostal Aristide Bancé, ale nastřelili pouze Schäferovu nohu. Ihned poté byl ukončen zápas, který tak skončil těsnou, ale zaslouženou výhrou domácích.

Autor: Jaromír Eybl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele