5. kolo
12.09.2009 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

1. FC Norimberk - Borussia Mönchengladbach 1:0

Der Club je zpátky a všichni už to ví! Norimberk vyhrál až v pátém zápase po návratu ze suterénu, dnes to odnesl Mönchengladbach. O výhře tradičního klubu rozhodl již ze začátku utkání Peer Kluge.

Začátek utkání byl pro hosty studenou sprchou. Již v šesté minutě se totiž po lajně rozběhl Eigler, dokázal u lajny podržet míč a nacentrovat na penaltu, kam naběhl Peer Kluge, jenž míč dorazil k pravé tyči Heimerothovy branky.

Proti dobře organizované obraně domácích měli hosté dlouho dobu problém něco vymyslet, výjimkou tak byl jen Arrangův pokus z první minuty, ten však Schäferovi moc potíží nenadělal. Naopak své vedení mohli navýšit domácí - Eiglerova spolupráce s hlavou Marka Mintála ale druhou branku ve 23. minutě nepřinesla.

V posledních vteřinách se pak do pokutového území tlačil Marcel Meeuwis a dost možná byl faulován, nicméně ani následné invektivy a nářky na hlavního sudího Gagelmanna mu nepomohly.

Druhá pětačtyřicetiminutovka začala obrovskou šancí. Bobadilla sám před prázdnou brankou selhal, míč do branky totiž nenasměroval. Hra pak upadla do stejné podoby jako v poločase prvním, Gladbach vycházel ze zabezpečené defenzivy, ale vepředu mu chyběl myšlenka. Teprve po dlouhé době se zvýšily jeho šance alespoň na bod, ale to by nesměli Reus a Friend své šance zahodit, Norimberk kontroval šancemi Choupo-Moutinga a Charistease, nicméně i ty se ztratily do propadliště dějin.

Kromě toho měl Gladbach i velkou smůlu na rozhodčího Petera Gagelmanna z Brém. Ten jim v 70. minutě prý stejně jako na konci prvního poločasu upřel penaltu, tentokrát po střetu Arranga s Diekmeierem. V konečně fázi zápasu ještě mohl navýšit domácí vedení Charisteas, ale ačkoliv nedal, nezměnilo to vůbec nic na norimberské radosti z prvního vítězství po návratu z druhé nejvyšší německé soutěže.

Autor: Daniel Polách / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele