34. kolo
08.05.2010 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

1. FC Norimberk - 1. FC Köln 1:0

Norimberk po roce znovu čeká baráž, tentokrát do ní však nastoupí z opačné pozice. Franský celek doma sice udolal 1:0 Köln, vzhledem k jasné výhře Hannoveru v Bochumi to však stačilo jen na šestnáctou příčku.

Navzdory postavení obou celků v tabulce byli domácí jasným favoritem, i protože hostům nešlo již naprosto o nic. Podle toho také vypadal úvod utkání, hned ve třetí minutě pálil Eigler a Kozly před inkasováním zachránil blokující Petit. O dvě minuty později se Wolf pověsil na Geromela a hlavičkou orazítkoval břevno. Poté si už mohl hostující brankář Mondragón na chvíli oddychnout, ve dvanácté minutě ale již musel být znovu v pozoru, když pálil Frantz.

Kýžené trefy se "Der Club" dočkal v 26. minutě, kdy se po rohovém kopu prosadil Maroh, ke smutku drtivé většiny fanoušků ovšem mladý stoper stál v ofsajdu. Co se Kölnu týče, s výjimkou Freise všichni hráči bránili, a tak není divu, že v prvním poločase měl jediný ofenzivní záblesk - dvě minuty před přestávkou vyzkoušel Schäferovu pozornost Tošić.

Do druhé půle poslal domácí kouč Hecking na hřiště mladíka Choupo-Motinga a ten se hned zapojil do dobývání hostující klece, jeho střela zblízka ale byla zblokována. Chvíli po něm si vzal slovo nejlepší norimberský střelec Bunjaku, svoji hlavičku ale poslal nad branku. Při vědomí, jak se vyvíjí zápas v Bochumi, bylo domácím jasné, že jim na barážovou pozici stačí i remíza a že ani výhra zřejmě nebude znamenat přímou záchranu.

Jejich hra směrem dopředu tak již nebyla tolik usilovná a jedině snad Pinola zaměstnal Mondragóna střelou z uctivé vzdálenosti. Pak se již dlouho nic nedělo a vyprodaný stadion začal počítat s remízou, když v 88. minutě dostal Ottl příležitost nadvakrát zahrát standardku a záložník hostující z Bayernu se trefil pěkně do horního růžku branky - 1:0. Ani tento gól ovšem nezměnil nic na tom, že ve čtvrtek a neděli sehraje Norimberk barážové zápasy proti rivalovi z nedalekého Augsburgu.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele