19. kolo
07.02.2009 15:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Schalke 04 - Werder Brémy 1:0

Šlágr sobotního kola, Schalke 04 - Werder Brémy, dopadl podle očekávání. Hosté bez distancovaných Diega s Pizarrem byli v útoku zcela bezzubí, a tak si z Veltins Arény nevezou ani bod.

První půle toho moc ke koukání nenabídla. Oba celky hrály takticky, přidaly k tomu i dobré nasazení a hra se odehrávala především ve středu pole. Schalke mělo lehce navrch, hosté se snažili spíše hrozit z brejků. A tak hlavní zbraní obou celků byly spíše standardní situace.

Z první takové v šesté minutě zahrozil Naldo, který po rohovém kopu těsně minul pravou tyč Neuerovy brány. V 19. minutě se Naldo opět málem v hlavičkovém souboji po rohovém kopu prosadil, ale bránící hráč na posledních chvíli nebezpečný centr odvrátil.

Schalke poprvé zahrozilo v 26. minutě, ale spíše pro smích fanouškům hostů. Asamoah po rychlé akci pelášil po křídle, dobře zasekl, ale zamířil neomylně pouze na rohový praporek. O tři minuty později po podobné akci Özil přihrál do běhu Rosenbergovi a ten po zpracování ihned pohotově vypálil zpoza vápna, Neuer byl však pozorný. Poslední šance první půle přišla v 32. minutě po individuální akci Rakitiče. Ten se dokázal krásně proskmýknout mezi dvojicí bráních hráčů, vřitíl se do šestnáctky a jedovatě k bližší tyči pravačkou vypálil, Wiese míč s menšími obtížemi jen vyrazil.

Do druhé půle poslal trenér domácích, Fred Rutten, místo matného Halila Altintopa uzdraveného Kuranyiho a byla to změna k lepšímu. Už tři minuty po jejím zahájení se totiž prosadil stoper Benedikt Höwedes, jak jinak než po stadardní situaci, mocné to zbrani týmu z Gelsenkirchenu. Rafinha byl na pravém křídle mezi vápnem a rohovým praporkem faulován, míče se ujal Jefferson Farfán a posadil milimetrový míč na hlavu naběhnuvšího si Höwedese, který ho dokázal přesně usměrnit ke vzdálenější tyči - 1:0.

Tento gól jinak poklidné utkání malinko rozhýbal. Teď to byl Werder, kdo musel tlačit a hráči Schalke se zaměřili hlavně na defenzivní činnost. Už v 54. minutě si hosté vytvořili dobrou příležitost. Özil ustál na hranici šestnáctky dva souboje, přistrčil míč Rosenbergovi, který z úhlu dobře pálil, avšak pouze na Neuera, který se opět vyznamenal.

Jelikož Schalke nutně potřebovalo tři body, stáhl trenér "špílmachra" Rakitiče a poslal místo něj na plac defenzivního univerzála Engelaara, kterého dokonale zná ze své dřívější štace v Enschede. Werder stále tlačil, ale velmi platonicky.

V 59. minutě se dostal po odraženému míči ke střele kapitán Baumann, ale ta byla velmi nepovedená. V 65. minutě se dostala k přízemnímu centru nová akvizice, Řek Tziolis, ale kapitán Schalke Bordon míč před číhajícím Almeidou pohotovým skluzem odkopl.

V 68. minutě přišla největší šance Werderu v utkání. Po standardní situaci zahrávané Özilem se míč snesl až na kopačky Nalda, který nebezpečně z první vypálil, ale Neuer fantastickým zákrokem šanci nadvakrát zneškodnil.

Obrana Schalke byla neprostupná jako hráz, hráči Werderu se museli mít hlavně vzadu stále na pozoru, byť brejky Schalke častokráté ztroskotaly na nepřesné finální přihrávce. Nemohoucnost Brém nejlépe dokumentuje pokus Huga Almeidy, který v 87. minutě zkusil štestíčko z dobrých 35 metrů, ale míč skončil daleko předaleko od brány.

V nastaveném čase zkusil ještě Schaaf zvrátit nepříznivý stav a vyslal gólmana Wieseho pomoci spoluhráčům vstřelit branku z rohového kopu, ale naopak málem ještě Werder gól inkasoval, nebýt špatného zpracování Asamoaha. Schalke tak tedy vyhrálo 1:0 a odpoutalo se od Brém v tabulce na 4 body.

Autor: Jaromír Eybl

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele