4. kolo
14.09.2008 17:00 CET
5 : 1
(2:0)

Reportáž

Hannover 96 - Borussia Mönchengladbach 5:1

V Hannoveru se konalo probuzení domácí ofenzivy, která se konečně gólově prosadila a to hned pětkrát. Hlavní zásluhu na debaklu 1:5 z pohledu Gladbachu mají hlavně Schlaudraff a Huszti, kteří oba vstřelili dvě branky.

Úvod utkání vyšel lépe Gladbachu, který se mohl dostat do vedení po čtvrthodině. Coulibaly našel přízemním centrem Marina, který však z bezprostřední blízkosti nedokázal překonat výborně reagujícího Enkeho. Domácí měli šanci v 28. minutě, kdy Baumjohann fauloval v šestnáctce Forssella, následný pokutový kop v podání Husztiho však skvěle zneškodnil Heimeroth.

Huszti ale své zaváhání záhy napravil. Ve 32. minutě k němu s trochou štěstí propasoval míč Bruggink a maďarský záložník přízemní ranou prostřelil Heimerotha – 1:0. O pouhou minutu později bylo málem veselo také na druhé straně, bomba Matmoura však rozvlnila síť pouze z vnější strany. V 43. minutě tak přidali druhý gól domácí. Forssell dal míč do běhu Schlaudraffovi a ten na vybíhajícího Heimerotha zvolil zakončení na Poborského způsob – 2:0.

Borci Borussie se po příchodu z kabin na druhý poločas ani nestačili rozkoukat a už tam měli třetí branku. Bruggink vyslal do brejku Forssella a ten ještě nezištnou přihrávkou oslovil Husztiho, jenž před prázdnou brankou nemohl mít problém – 3:0. Hosté se ovšem brzy oklepali a v 54. minutě snížili. Schulzovu chybu ve středu pole využil Baumjohann přihrávkou na Frienda, jenž ze samostatného úniku vytěžil branku na 3:1.

Stejný hráč poté mohl přidat i druhý gól, jeho hlavička však šla příliš vysoko. Na druhé straně zakončil Forssell povedenou akci střelou těsně vedle, v 68. minutě však již udeřilo počtvrté. Schlaudraff protancoval okolo tří bránících hráčů a následně si poradil i s bezmocným Heimerothem – 4:1. Poté se již tak ne zcela pevné obrany otevřely úplně a diváci se rozhodně nenudili.

Huszti se z přímého kopu pokoušel o hattrick, mířil ale vedle, na druhé straně vyzkoušeli pozornost Enkeho Coulibaly, Rösler a hlavně nebezpečný Friend. Domácí Forssell poté nastřelil z úhlu pouze tyč, první branky v dresu Hannoveru se ale nakonec přece jen dočkal a to v 88. minutě. Daems fauloval Husztiho a finský útočník bezpečně proměnil penaltu, čímž uzavřel skóre na konečných 5:1.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

remiza 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
cerwi

trošku ste se klucí sekli :o)

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele