24. kolo
14.03.2009 15:30 CET
4 : 4
(1:2)

Reportáž

Hannover 96 - Borussia Dortmund 4:4

Velmi blízko k prvnímu jarnímu vítězství byl Dortmund, který dvakrát vedl v Hannoveru o dvě branky, v obou případech ovšem o vedení přišel. Smutnět ovšem nemohou fanoušci, kteří přišli do AWD Areny, viděli totiž přestřelku s konečným resultem 4:4.

Hned úvod utkání dal jasně najevo, jakým způsobem se bude hrát. Již ve třetí minutě se po chybě Fahrenhorsta dostal do stoprocentní šance hostující Valdéz, který s ní ale naložil lajdácky a Enke mohl zakročit. Na druhé straně chyboval o deset minut později Santana a ke střele se dostal Bruggink, ztroskotal ale na perfektní reakci Weidenfellera. V 17. minutě se ale již skóre hnulo. Tarnat fauloval ve vlastní šestnáctce Sahina a následnou penaltu suverénně proměnil Frei - 0:1.

Sám faulovaný musel se zraněním opustit hřiště, Borussii to ovšem nevadilo, neboť dále měla převahu ve 27. minutě přidala druhou branku. Míč vybojoval Hajnal, zakombinoval s Tingou a Valdezem, který přihrál do středu Kringemu a ten uklidil míč přesně k levé tyči - 0:2. Hannoverští byli absolutně mimo a mohli být velmi rádi, že Frei a Valdéz ve svých šancích selhali. Ve 42. minutě ale zahrál roh na přední tyč Krzynówek, u míče byl dříve než Weidenfeller Štajner a hlavičkou snížil na poločasových 1:2.

Domácí kouč Hecking o přestávce prostřídal a do druhé půle jeho svěřenci vlétli mnohem agresivněji a útočněji, než do té první. Ve 49. minutě jim navíc pomohl další roh a šlo o věru podobnou situaci jako při snížení. Tentokrát roh zakroutil Bruggink, kolem první tyče se motal Balisch, ovšem míč nezasáhl a ten se tak stočil až do sítě - 2:2. O pár minut později mohli domácí dokonce vést, Rosenthal ovšem nastřelil jen pravou tyč. BVB se probudilo v 62. minutě, po skvělém centru Owomoyely se do míče z voleje opřel Kringe a Enke byl bezmocný - 2:3.

To ovšem nebylo vše, o tři minuty později přiťukl Valdéz Freiovi, který zpoza vápna vypálil a trefil se přesně do levého růžku branky - 2:4. V následujících minutách se hosté stáhli a vsadili na defenzivu, což jim ale vycházelo jen do 80. minuty. Na Brugginkův centr z přímého kopu si totiž naskočil Hanke a hlavou míč uklidil přesně na vzdálenější tyč - 3:4. Vyrovnávací branka na sebe nenechala dlouho čekat. V 83. minutě posoudil sudí Brych souboj Subotiće s Forssellem jako penaltový a následný kop proměnil Forssell - 4:4. Dortmund si tak připsal již 13. remízu v sezóně a stejně jako Hannover je v relativně klidném středu tabulky.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Kubin1989

Štajner

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele