24. kolo
15.03.2009 17:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Hamburger SV - Energie Cottbus 2:0

V průměrném utkání porazil Hamburg brankami Oliće a Trochowského Cottbus 2:0, připsal si body po dvouzápasovém půstu a zůstává v trojčlené skupině, která bude pronásledovat vedoucí Herthu. Naopak Energie prohrála potřetí v řadě a je předposlední.

Utkání probíhalo od prvních minut zcela podle očekávání. Hosté přijeli se zabezpečenou obranou, kterou se domácí snažili překonat. Poprvé uspěli v šesté minutě, jenže Guerrero mířil těsně vedle. Hosté zahrozili o tři minuty později z přímého kopu v podání Rangelova, za další tři minuty pak zahodil svou šanci útočník HSV Olić. Poté se dlouho nic nedělo, až ve 29. minutě se zranil domácí Petrić a musel střídat.

Ve 32. minutě ovšem již Hamburg vedl. Na pravé straně se uvolnil Tavares, nacentroval do vápna a Olić se hlavou trefil přesně ke vzdálenější tyči - 1:0. Energie tak dostala popud pro větší útočné snažení, to ovšem realizováno nebylo. Naopak domácí byli nadále tím aktivnějším týmem a ve 39. minutě přidali druhou branku. Trochowski překvapil Tremmela přímým kopem, který umístil k pravé tyči a hostující brankář se ani nepohnul - 2:0.

Do druhé půle šly oba týmy bez personálních změn a změnu neprodělal ani průběh utkání. Ve 47. minutě málem HSV udeřilo potřetí, hlavičku Oliće ale na brankové čáře zneškodnil Rangelov. Poté se sice Energie nadýchla k drobnému tlaku, Jula poslal do šance Rangelova, ten však neuspěl, stejně si poté vedly i dalekonosné rány v podání Tima Rosta a znovu Rangelova, které ovšem domácího strážce tří tyčí Franka Rosta z míry nevyvedly.

Hosté pak ještě Rosta ohrozili pokusy Rajnocha a Ilieva, bundesligový dinosaur HSV pak mohl definitivně rozhodnout, dvě příležitosti Guerrera ovšem zůstaly nevyužity. Toho to ale mrzet nemuselo, poněvadž tři body zůstaly doma.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

věřím v 1:)

Reagovat
smazaný uživatel

nechápu proč tam cpou Riviće,když tam je jasnej Rajny... už ani nevím kdy Rivić pořádně hrál...

Reagovat
Bakary3

Jo a on Rajnoch nehrál ?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele