22. kolo
28.02.2009 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - TSG Hoffenheim 0:0

Mezi Dortmundem a Hoffenheimem sice k žádné přestřelce nedošlo, přesto se rozhodně bylo na co dívat. Oba týmy hrály po většinu hrací doby útočně, což se projevilo na velkém počtu šancí, střelci však tentokrát mlčeli a proto se zrodila remíza 0:0.

Utkání začalo ve vysokém tempu a nasazení, hned v úvodu měl štěstí hostující Teber, že nedostal za zákrok na Hajnala minimálně žlutou kartu. Domácí zahrozili jako první ze vzduchu, hlavičky Valdeze a Subotiće se ale neujaly. První vážnější šanci tak měli ve 12. minutě hosté, kdy svůj přímák parádně zakroutil Salihović, ke své smůle ale těsně minul. Tři minuty nato vypálil nemastně, neslaně Valdez, jenže Haas nedokázal míč udržet, následně ale svojí chybu napravil a dorážku z bezprostřední blízkosti v podání Zidana vyrazil.

Další příležitost měli hostující Teber a hlavně Salihović, který ve 35. minutě skvěle vypálil levačkou, neméně povedený zákrok Weidenfellera mu ale radost zkazil. Pak vlnu nevole ze strany hostí vyvolal souboj Subotiće a Ba, který sudí Fandel kartou neocenil. Ve 39. minutě zabojoval Kehl, získal míč pro Tingu, který ale jen napálil Haase. Ten pak musel být v pozoru při střele Hajnala, která ale nakonec šla vedle.

Hned dvě minuty po změně stran napřáhl hostující Eduardo, mířil ale nad a i kdyby míč zaplul pod břevno, pravděpodobně by ho Weidenfeller vyrazil. V 59. minutě zahrál na nervy fanouškům TSG opět Haas, když nezkrotil střelu Hajnala a ta se kutálela nebezpečně blízko tyče, do branky ale nezamířila. Jinak více ze hry měla ve druhém poločase Borussia, šancí ale již bylo méně než v první pětačtyřicetiminutovce.

Více než pokusy domácích Zidana a Tingy tak fanoušky dostali do varu Kehl a Weis. Prvně jmenovaný dostal druhou žlutou za faul na Weise, ten ale svého soupeře do kabin hnedka následoval, protože oplácel a viděl rovnou červenou. Poslední šanci utkání měl v nastavení Salihović, který opět zahrával svojí precizní levačkou přímý kop, Weidenfeller ale jeho střelu vyrazil. Utkání tak skončilo zaslouženě bez branek.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele