32. kolo
12.05.2009 20:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - Bayer Leverkusen 3:0

Že fotbal a Bundesliga zvláště, se hraje na dva poločasy potvrdil souboj porýnského Bayeru 04 s mnichovským Bayernem. Domácí i přes jasně vypovídající skóre první poločas působili matným dojmem a nebýt chyby rozhodčího Kinhöfera dokonce by prohrávali, ve druhé půli pak svého soupeře doslova smetli, o čež se perfektním výkonem postaral především útočník Podolski. Zápas také silně ovlivnil hustý déšť.

Špatné obutí zvolili především hosté, první, stejně jako poslední gól přišli právě po podklouznutí bránících hráčů, všechny tři pak z rychlých protiútoků. Nespornou výhodu také domácím poskytli skvělí fanoušci, kteří, liják neliják, vytrvale svůj tým podporovali a hnali dopředu, a že by to v první půli vydržel málokdo. Domácím nefungovala hlavně spolupráce v obranné řadě, na mokrém povrchu značně nestabilní Van Buyten musel často zaskakovat za chybujícího Demichelise, či chybícího Lucía, nastoupivšíhé na nezvyklém postu pravého obránce.

V první půli to však na to, že Leverkusen vůbec 3 góly dostane rozhodně nevypadalo. Jako první sice hrozil Bayern, v útoku však tradičně nastoupil antikanonýr Toni, a tak z Podolského perfektního centru nebylo nic nebezpečného. Pak, v šesté minutě, přišla již avizovaná, penaltová situace. Renato Augusto se ocitl ve vápně, avšak když se mu rýsovala perfektní palebná pozice, ještě na Van Buyetena zkoušel zasekávačku. Belgický stoper se nenechal zahanbit, bohužel ovšem pouze za cenu faulu, který benevolentní sudí přehlédl.

Zbytek poločasu už vyloženou šanci nenabídl, Bayer04 byl ale i bez gólů, či gólovek výrazně lepší a nebezpečnější, z rychlých úniků hrozil především Kießling, v záloze pak čekal nevyzpytatelný Helmes, talentovaný Kroos či všudypřítomný Augusto. Bez šancí však góly napadají a do kabin se tak šlo s nezměněným výsledkem 0:0.

Přišel poločas druhý a na šance hned nebylo nouze, už v první minutě Butta vylekal vysoko motivovaný Toni Kroos, na to však měl Bayern odpověď. Po standarním rychlém úniku předložil Podolski perfektně Tonimu, který, dost elegantně a určitě hodně omylem, překonal Adlera i Kadlece, jemuž balon projel pod zády.

To hned obrázek zápasu, nutno říci že očekávaně, změnilo. Leverkusenští mladící přestali cítit šanci na překvapení a Bayern se naopak do utkání teprve začínal dostávat. Bayer04 sice stále držel balon na svých kopačkách, na hráčích se ale zdaleka přestal zračit ten elán, kterým v první půli kolos z Mnichova předčívali. Na 2:0 zvyšoval v 59. minutě Ribéry, po dalším úniku mu balon předložil opět výborný Podolski a francouz milimetrovou ranou o břevno pohřbil i zbylé naděje ve tvářích rýnských lékárníků.

Ani dva góly obraně hostů nestačily k poučení, i třetí gól mnichovští přidali z rychlého kontru, nutno však říci, že tentokráte, po nevynucené chybě, utíkal Schweinsteiger spolu se Zé Robertem na osamoceného Friedricha docela sám. Když Schweinsteiger doběhl na malé vápno, neukvapil se, pozorně se rozhlédl a balon jistě předložil dobrému kamarádovi Podolskému, který si gól zasloužil více, než kdokoli jiný. Úřadující německý mistr pak tempo snížil jen mírně, hosty pořád zlobil, a ti nakonec můžou býti s výsledkem spokojeni. Bayern Mnichov ve druhém poločase bez potíží porazil Leverkusen 3:0.

Autor: Jiří Krejčí

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Titul patří BAYERNU!!!!!!!!!!!! 3:0 FC BAYERN

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Bayern je toto utkani jedno z nejdulezitejsich v teto sezone,vitezstvi by nam hodne pomohlo,Wolfsburg rovnez jako my ma posledni 3 utkani tezka.

Bayern - Bayer 2:1 (jako prvni inkasuje jak byva ve zvyku Bayern,kez bych se mylil a vyhrali jsme pohodove,bez nervu)

Reagovat
smazaný uživatel

bayern musí vyhrát a získat titul!!!FC BAYERN MUNCHEN!!!

Reagovat
smazaný uživatel

leverkusen pomocte ostatním

Reagovat
smazaný uživatel

bayern asi vyhraje ale doufam v remizu

Reagovat
smazaný uživatel

Leverkusen do toho titul patří ostatním kromě Mnichovu

Reagovat
smazaný uživatel

ešte toho podolskiho budou litovat!!

Reagovat
smazaný uživatel

no ja tipuju 2-0 pro domaci !!!!!!!!!!BAYERN MUNCHEN!!!!!!!!!!!!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele