19. kolo
07.02.2009 15:30 CET
2 : 4
(0:1)

Reportáž

Bayer Leverkusen - VfB Stuttgart 2:4

Vynikající utkání s mnoha góly viděl ve své premiéře Düsseldorf, kde zde dočasně domácí Leverkusen celkem překvapivě prohrál se Stuttgartem 2:4. Hosté vděčí za úspěch především dvougólovému střelci Gomezovi, Bayer naopak může lomit rukama nad zaspanými úvody obou poločasů a také nad vyloučením Vidala.

VfB mělo start do utkání jako hrom. Již v počínající čtvrté minutě vyslal Lanig do křídla Magnina, ten poslal na první tyč ostrý centr, do kterého vlétl Gomez a z voleje odrazem od břevna poslal míč do sítě - 0:1. Hektický úvod potrvrdila i hned trojice žlutých karet, dvě z nich na domácí straně. Hosté pokračovali dále v aktivitě, hlavička Khediry však cíl o chloupek minula a ke brance nevedla ani snaha Gomeze.

V 19. minutě mohl Bayer srovnat, když z druhé vlny pálil Vidal, chilský záložník ale nemířil přesně. Labbadiův tým v dalších minutách soupeře zatlačil, Rolfesův pokus ovšem Lehmanna z klidu nevyvedl a naopak mohli být domácí rádi, když o pár vteřin později netrefil branku na druhé straně Marica. Leverkusenští až do poločasu měli hru pod kontrolou, jedinou jejich příležitostí ale byla zblokovaná střela Vidala. Celkem brzy skončil zápas pro Šimáka, kterého již ve 37. minutě nahradil Hilbert.

I úvod druhého dějství patřil Švábům, na Magninův centr nedosáhl jen těsně Hilbert, pro další průběh utkání však měla větší význam 49. minuta. Vidal zastavil v blízkosti vlastní šestnáctky nedovoleně Gomeze a rozhodčí Perl mu musel udělit druhou žlutou. Dvě minuty nato navíc došlo i k zahrání standardky, která z onoho faulu vznikla. K ní se postavil Hitzlsperger a svou typickou bombou rozvlnil síť podruhé. Střela sice šla do míst, kde stál Adler, než ten se ale vzpamatoval, byl míč dávno za ním - 0:2.

Ani o desíti mužích se však Bayer nezvdal a snažil se vrátit se rychle do zápasu. Nejprve musel přežít nedotažený Hilbertův brejk, v 57. minutě pak Kießling hlavou branku minul. O pět minut později pak znovu vystřelil Hitzlsperger a Adler proti němu nezakročil zrovna přesvědčivě. V 67. minutě zahrál Kadlec volný přímý kop na střídajícího Henriqueho, ten v pokutovém území přistrčil Kießlingovi, který míč propasíroval přes dva padající obránce až za čáru - 1:2. O vyrovnání se záhy pokoušeli Helmes a Henrique, jenže neuspěli a o slovo se znovu přihlásil Stuttgart.

V 75. minutě vyřešil Marica rychlý kontr přízemním centrem na zadní tyč, kde Gomez neměl s trefením poloprázdné branky problém - 1:3. Nyní již Leverkusen na zvrat neměl, v 90. minutě navíc hostům vyšel další podobný brejk. Před branku tentokrát míč poslal Hilbert a úspěšný zakončovatel se v tomto případě jmenoval Khedira - 1:4. Ve třetí minutě nastavení Bayer alespoň zmírnil porážku, když se parádní akcí blýskl Kießling, který předložil míč před prázdnou branku střídajícímu Charisteasovi - 2:4. Stuttgart se i tak díky třem bodům posunul minimálně do zítřka na šestou pozici, Leverkusen zůstává o příčku výše.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tip: 1 (věřím jak sviňa)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nehraje se ten zapas v Düsseldorfu?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele