22. kolo
27.02.2009 20:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

1. FC Köln - Arminia Bielefeld 1:1

Kölnu se dnes nepovedlo obrat o všechny body se sestupem cloumající Bielefeld, a to i přesto, že vedl. Skvělý první poločas v tom druhém vystřídala bojovnost a taktika.

V úvodu zápasu tempo diktoval převážně domácí Köln, k vážnějšímu ohrožení branky se však v prvních deseti minutách nedostal. K prvnímu vážnějšímu pokusu se v 13. minutě odhodlal cca z 25 metrů Kamper, ovšem jeho rána resultovala pouze v roh. První patnáctiminutovka přesto gól nabídla. Petit si naskočil na centr od postranní čáry, přeskočil dva stopery Bielefeldu a potrestal nesouladnost obrany hostí.

Hned o dvě minuty později se kopal přímý kop před bránou Arminie, Novakovič skvěle zamířil na vzdálenější tyč, Eilhoff však míč stačil vyboxovat. K němu se dostal Nemanja Vučićević, míč ale do branky nasměrovat nedokázal. Jedinou výraznou příležitostí Bielefeldu v první dvacetiminutovce se v jejím samotném závěru stal až nepovedený centr Markuse Bollmanna, se kterým stejně Mondragon v brance Kölnu moc starostí neměl. Ve 23. minutě byl faulován těsně před pokutovým území Arminie do té doby nejlepší hráč Kozlů Fabrice Ehret. Sám se k rozehrání trestného kopu postavil a ukrytou střelou na zadní tyč skoro překvapil Eilhoffa v brance hostí. Hra se pak na chvíli uklidnila, až ve 30. minutě Mišo Brečko krásně potáhl míč a jeho střele z rohu pokutového území scházely centimetry.

Aktivita Kölnu polevila a větší šance se naskýtaly Bielefeldu. Schuler odcentroval, nikdo míč netrefil až na Wichniarka, jenž ale po téměř mamutím skoku nedokázal míč namířit do branky. Köln nadále tahal většinu svých akcích po pravé straně obrany hostů, kde působil nepříliš přesvědčivý Markus Bollmann. Nadále byl nejvíce vidět Petit, kromě svého lehacího tyátru ve středu hřiště se ve 42. minutě prezentoval dobrou standardní situací z 30 metrů, které scházelo jen pár centimetrů. Jenomže na druhé straně se stalo něco nepředstavitelného - Brečko pod tlakem Radima Kučery udělal obrovskou chybu při přihrávce směrem dozadu, Katongo využil nedobrého postavení Mondragona a překonal ho milimetrovou střelou k levé tyči.

Do druhého poločasu vstoupil aktivněji Köln, jenomže pokus Petita úspěšný nebyl. Po většinu první poloviny druhého poločasu se hrál spíše nudný fotbal bez jakýchkoliv nebezpečných střel na obě branky. V 66. minutě se po standardní situaci pokusil Wichniarek trefit odražený míč, místo toho však trefil Brečka. Oba ale situaci ustáli bez újmy. Pak už se ale opět začal hrát krásný fotbal nahoru-dolů. Když pomalu končila sedmá desítka odehraných minut, Vučićević vypálil zpoza šestnáctky vedle Eilhoffovy branky. Na druhé straně propagačně prověřil Mondragonovu bdělost Katongo. Ale i přesto se druhý poločas tomu prvnímu nemohl rovnat - k další šanci se dostal až v 79. minutě Kamper. Jeho rána sice Mondragonovi vyprášila rukavice, ale to bylo asi tak vše. V závěru utkání dostal Ishiaku krásnou přihrávku za obranu, snažil se dát míč pod sebe, ale Vučićević selhal. Už v nastaveném čase se o velký rozruch postarala strkanice v pokutovém území hostů, každopádně Bielefeld udržel zuby nehty jeden bod.

Autor: Daniel Polách

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele