24. kolo
15.03.2008 15:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

VfL Bochum - VfB Stuttgart 1:1

V Bochumi se dělily body. Po sérii čtyřech vítězství za sebou urál úřadující mistr VfB Stuttgart proti VfL Bochum alespoň jeden bod, když po prvním poločase prohrával 0:1.

Po této remíze má Stuttgart opět ztrátu třech bodů na pohárová místa a Bochumští, kteří jsou od 20. řijna doma neporaženi, si upvenili pozici ve středu tabulky. Ve 20. minutě přivedl Christoph Dabrowski před 25.086 diváky domácí do vedení a Thomas Hitzelsperger (47.) zajistil hostům vyrovnání.

Na začátku zápasu byl ve středu pozornosti rozhodčí Peter Sippel. Nejdříve neuznal Auerovi gól ve čtvrté minutě pro ofsajd a pár minut na to gól Fernanda Meiry, protože sekundu před tím, než se dostal míč přes brankovou čáru, odpískal faul na Laštůvku. Obě situace byly však více než sporné.

Domácí připravovali hostům horké chvilky svým agresivním stylem ve středu hřiště. Za asistence Japonce Ona přihrál Pferzel přízemní tvrdou střelou míč do středu před bránu hostí a Dabrowski, který stál úplně sám, stačil nastavit jen nohu a otevřít skóre. Po stuttgartském útoku nebylo ani vidu ani slechu. Jediná šance hostí byla vlastně nepozornost bochumského kapitána Zdebela, když se snažil hlavičkou odvrátit útok, ale míč nešťastně zamířil k Laštůvkovi, který duchapřítomně zabránil vlastnímu gólu.

Po výměně stran se lépe do hry dostali hráči Stuttgartu a v 47. minutě se povedlo Hitzelspergerovi vyrovnání, jemuž předcházelo několik chyb v postavení bochumské obrany. Ta nedokázala míč dostat z nebezpečné zóny. Hitzelsperger neměl se střelou z 12 metrů žádné větší problémy.

Poté měly oba týmy na kopačkách vítězné góly. Nejdříve netrefil dobře Roberto Hilbert Bastürkovu přihrávku pět metrů před bránou (65.) a po dvou minutách zlikvidoval Sven Ulreich Zdebelovu střelu z otočky. Bochum zvýšila ke konci tlak na stuttgartskou bránu, ale gólu se již nedočkala.

Autor: Jitka Ludvíková / vfl-bochum.de, bundesliga.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele