28. kolo
12.04.2008 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

VfL Bochum - Hertha BSC 1:1

V Bochumi se v souboji mezi domácím VfL a Herthou zrodila remíza 1:1. Obě branky padly v prvním poločase, na trefu Rudolfa Skácela dokázal krátce před odchodem do kabin odpovědět Yahia.

Do uktání vstoupili lépe domácí a už v první minutě měli první šanci. K přímému kopu se postavil Azaouagh, jeho pokus ale šel nad. Bochum byla v prvních dvaceti minutách aktivnější, jen díky oporám zadních řad Herthy Friedrichovi a Simuničovi zůstalo konto berlínského týmu čisté. Poté se dostali hosté také ke slovu a ve 28. minutě i do vedení. K přímému kopu ze třiceti metrů se postavil Rudolf Skácel, poslal centr na zadní tyč, kde ho Lima minul a míč zaplul až za Laštůvkova záda. Pro Skácela, který je v Hertě na hostování s opcí ze Southamptomu, to byla první bundesligová branka.

Bochum byla jako opařená, zpátky do zápasu se dostala až ke konci poločasu. Ve 40. minutě vyslal povedenou střelu Imhof, jeho projektil ale dokázal Drobný skvěle vyrazit. O minutu později protancoval na druhé straně mezi čtyřmi obránci Kačar, s jeho střelou si ale poradil Laštůvka a za další minutu bylo naopak vyrovnáno. Azaouagh zahrával přímý kop, Simunič nedokázal odvrátit nebezpečí a Antar Yahia z bezprostřední blízkosti hlavičkou srovnal.

Do druhého poločasu vlétla Hertha jako po hlavě. Nejprve nebezpečně střílel Skácel, ve 47. minutě pak centroval Chahed na Mineira a hlavičku brazilského středopolaře zastavila až levá tyč. Další šance BSC přišla v 52. minutě. Mineiro našel centrem dalšího Brazilce Limu, proti jeho hlavičce ale Laštůvka vytáhl reflexivní zákrok. Po rušném začátku druhé půle se hra zklidnila, další šance měli domácí Schröder a berlínský Lima, oba ale měli mušku vychýlenou. V 69. minutě zápas skončil pro Jana Laštůvku kvůli poraněnému stehnu, v domácí brance ho nahradil Renno. Poslední příležitost utkání měl střídající Byelik, své šance se ale zalekl a místo do branky poslal míč na tribunu.

Bochum bod posunul minimálně do neděle na jedenácté místo. Hertha, která zastavila třízápasovou sérii proher, zůstává třináctá bod za VfL.

Autor: Petr Vaněček / herthabsc.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Rudi Skácel SKS

Reagovat
smazaný uživatel

Souboj českých gólmanů a k tomu se trefil Rudi Skácel.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele